Nieuws

24 juni 2009 door Jeffrey Schipper

Polen wil jeugd beschermen tegen homoseksualiteit

Polen overweegt om binnenkort een nieuwe wet aan te nemen. Met deze wet worden media en scholen verboden om negatief gedrag onder jongeren te bevorderen, waaronder geweld, zelfmoord en homoseksualiteit. Het naburige Litouwen beschikt al over een vergelijkbare wet.

Artur Górski, plaatsvervangend hoofd van de parlementaire commissie, heeft verklaard dat het plan is om de Litouwse wet te kopiëren en in te voeren. "Ik heb al gevraagd naar de vertaling van de Litouwse wet, betreffende de bescherming van de jeugd, in het Pools," vertelde Górski, lid van de grootste oppositiepartij. "Dit is een erg interessant initiatief en zonder twijfel erg noodzakelijk, zeker op dit moment, nu we worden geconfronteerd met meer en meer groeperingen bestaande uit homo-activisten."

Verboden
Wanneer deze wet wordt ingevoerd, wordt Poolse jeugd verboden in het openbaar homoseksuele, biseksuele en polygame relaties te promoten. De wet richt zich ook op jongeren die zich schuldig maken aan de bevordering van geweld, horror en zelfmoord. De maatregel zal ook een stevige juridische barrière vormen voor homo-evenementen, die het afwijkende seksuele gedrag in de maatschappij weergeven.

"Ik denk dat deze wet nodig is, ook in Polen," zegt parlementslid Leszek Deptu namens de Poolse Boerenpartij. "We moeten kinderen en jongeren beschermen tegen homoseksualiteit." Stanislaw Rakoczy, weer een ander parlementslid: "Ik ben niet tegen mensen met een andere seksuele geaardheid, maar ik denk dat er geen behoefte is aan het propageren van dergelijk gedrag."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify