Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 juni 2009 door Redactie

Lijden, navolging en vreugde

Ajith Fernando, de directeur van Youth for Christ in Sri Lanka, is in christelijk Nederland geen onbekende. Sinds meer dan dertig jaar is hij regelmatig in ons land, levert hij een bijdrage aan de vorming van christelijke jongerenwerkers en spreekt hij op de podia van grote interkerkelijke conferenties.

Fernando is een Singhalese theoloog die al meer dan dertig jaar leiding geeft aan jeugdwerk dat in Sri Lanka jongeren aan de onderkant van de samenleving helpt door middel van sociaal werk, community-development en evangelisatie.
Dwars door de periode van de burgeroorlog heen heeft Youth for Christ Sri Lanka een prachtig werk onder Tamils in het noordoosten gaande weten te houden – vaak met aanzienlijke risico’s.

Fernando was dit weekend in Nederland als hoofdspreker van de grote interkerkelijke Pinksterconferentie Opwekking (op het terrein van Walibi World in Biddinghuizen). Daar was hij zaterdag te horen voor de jongeren en zondag en maandag op het hoofdpodium. Daarnaast heeft vandaag in een gezelschap van vertegenwoordigers van de organisaties waar hij vaak mee samenwerkt de presentatie plaatsgevonden van het eerste exemplaar van zijn laatste boek ‘Vreugde vermengd met pijn’.

Uitgever Henk Medema: "Het is passend dit boek aan te bieden aan de voorzitter van de Nederlandse Zendingsraad, dominee Nelly van Kampen-Boot. Niet alleen omdat zij en haar man Pieter van Kampen nauwe vriendschapsbanden met de auteur hebben. Ook hebben zij in hun persoonlijk leven hun ervaringen van pijn kunnen laten samenvloeien met echte vreugde. Vreugde en pijn passen bij zending. De Gezondene van de Vader was de man van smarten, maar ook een mens vol vreugde. Zo is Jezus. Daarover heeft Ajith dit nieuwe boek geschreven."

In haar dankwoord benadrukte dominee Van Kampen-Boot de grote dank die de kerk van het Westen verschuldigd is aan Aziatische christenen: "Zij leren ons hoe lijden, navolging en vreugde met elkaar verweven zijn. De kerk van het Westen loopt het gevaar dat te vergeten. Toen het boek van Ajith in het Engels uitkwam hebben mijn man en ik dat tijdens een studieverlof in India in die context bestudeerd en er veel van geleerd. Ik ben blij dat het boek nu in het Nederlands beschikbaar is."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen