Nieuws

28 mei 2009 door Jeffrey Schipper

Jongen bevrijd van gedragsproblemen

Bij Desmond werd op zijn 5e jaar autisme vastgesteld, in combinatie met gedragsproblemen en ADHD. Nadat hij geplaatst werd op een school waar Desmond hele dagen was, werden zijn ouders tevens geholpen tijdens het eten en daarna nog om hem op bed te krijgen. Het was een ramp, en van een gezinsleven kon niet meer gesproken worden, alles moest aangepast worden aan zijn autisme.

Desmond leefde in zijn eigen wereld en er was nagenoeg geen contact mogelijk, laat staan enige communicatie. Toen Desmond 8 jaar was kreeg zijn moeder Annet bij een bezoek aan de Jubilee gemeente te horen dat voor God niets onmogelijk is en dat het Zijn wil is om elke ziekte, zwakte, kwaal te genezen. Ondanks dat Annet christen is, had ze haar bedenkingen hierover. Gedachten als 'Was dit echt?' 'Was het godslastering?' 'Was het hoogmoedig om zo over God te praten?' 'Mogen wij zo over God praten?' kwamen bij haar naar boven.

Op zoek gaan
Moeder Annet besloot om op gebied van genezing alles uit te zoeken wat God hierover te zeggen had. Ze kon voor zichzelf niet tot een andere conclusie komen dat het werkelijk Gods wil is dat een ieder geneest. Annet is gaan lezen wat er in de Bijbel staat en dat vervolgens gaan praktiseren. Dit betekende een enorme ommekeer in haar denken, haar spreken en haar geloof, of beter gezegd haar ongeloof in genezing te herzien.

Na twee jaar was niets te merken. Inmiddels was Desmond 10 jaar oud. Er was niets te zien aan Desmond, maar Annet is wel twee jaar blijven staan op de belofte van God. Vervolgens kwam Desmond zijn busje uitstappen en vroeg waarom hij op een school zat met vreemde kinderen. "Na twee jaar werd zijn genezing manifest! Door Zijn woord te blijven spreken en te geloven, en mij door niemand hier van af te brengen," zegt Annet.

Genezen
Desmond werd twee keer getest en de resultaten gaven aan dat hij niet meer op zijn school thuis hoorde. Hij is van een klas van 6 naar een klas van 32 naar regulier onderwijs gegaan en is volledig genezen. Inmiddels heeft Desmond vrienden, is sociaal, sport, zit in het eindexamen VWO en gaat rechten studeren in Tilburg. Annet is God hier erg dankbaar voor. Ze wijst op 1 Petrus 2:24 waarin staat dat Jezus Christus alle zonden op zich nam aan het kruis, zodat wij rechtvaardig kunnen leven. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher