Worchester College
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 juni 2022 door Patrick Goede

College van Oxford biedt excuses aan voor cancelen christelijke conferentie vanwege LHBTI-protesten

De universiteit van Oxford, heeft zich verontschuldigd voor het te grabbel gooien van de naam van een christelijke organisatie. In een brief aan haar studenten werd onjuiste en misleidende informatie gecommuniceerd, nadat een conferentieboeking werd geannuleerd in reactie op klachten van LHBT-studentenactivisten die beweerden dat de inhoud van de conferentie "haatdragend" was, dat meldt de Christian Post.

Al meer dan tien jaar houdt de Wilberforce Academy, een initiatief van de evangelische belangengroep Christian Concern, een conferentie van een week op het Worcester College. De conferentie is bedoeld voor universiteitsstudenten en young professionals om ondersteuning te geven aan hun christelijk geloof bij het toepassen van hun professie. 

Onafhankelijk onderzoek
In maart, nadat sommige studenten geklaagd hadden over de conferentie verontschuldigde Worcester College zich voor het veroorzaken van "aanzienlijk leed" bij deze studenten en annuleerde prompt de volgende conferentie die voor september 2022 gepland stond. 

Na een onafhankelijk onderzoek dat Christian Concern liet uitvoeren werd "geen bewijs" gevonden. Worcester zegt nu dat de school staat voor "het recht op vrijheid van meningsuiting en religieus geloof en de waardigheid van alle mensen". 

In een gezamenlijke verklaring die dinsdag werd vrijgegeven, kondigden Christian Concern en Worcester College aan dat het geschil was opgelost en dat het "misleidend" was van Worcester om te suggereren dat er iets ongepasts had plaatsgevonden op de conferentie.

Luisteren
In de verklaring trekt het college nu het boetekleed aan: "Na een gedetailleerd onderzoek naar de omstandigheden van de conferentie van Christian Concern in september 2021, erkent Worcester College dat het, ondanks verschillende klachten, misleidend was om de studenten via een e-mail het idee te geven dat afgevaardigden of vertegenwoordigers van Christian Concern zich in september 2021 hadden misdragen."

Volgens de verklaring heeft Worcester Christian Concern opnieuw uitgenodigd op de campus om op een later tijdstip met elkaar te spreken, wat volgens hen "zo snel mogelijk" zal plaatsvinden. Worchester: "In een wereld waar verschillende opvattingen sterk en oprecht gevormd worden, is het belangrijk om samen te komen en naar elkaar te luisteren."

CIP berichtte eind maart ook al over het ontstane conflict tussen Christian Concern en Oxford. Lees dat bericht hier.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen