Bert-Jan Ruissen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 juni 2022 door Redactie

SGP roept ondanks verlenging Europese landen op om coronapas te negeren

De Europese coronapas blijft nog een jaar geldig, tot juli 2023. Het Europees Parlement en de Europese lidstaten besloten daartoe. De coronapas dient om vrij reizen tussen EU-lidstaten mogelijk te maken en laat met een QR-code zien of iemand is gevaccineerd, recent negatief heeft getest op het coronavirus of recent is hersteld van corona.

SGP-Europarlementariër Bert-Jan Ruissen stelt via Twitter: 'Het Europarlement stemde net voor verlenging van de coronapas (453 stemmen voor, 119 tegen en 19 onthoudingen). De SGP stemde tegen. De coronapas voorkomt geen besmettingen, zorgt wel voor verdeeldheid. Elk land beslist zelf of ze de pas gebruiken. Onze oproep: niet doen!'

Vorig jaar sprak Ruissen van 'een nieuwe stap in de richting van vaccinatiedwang'. Hij vindt het 'dieptriest dat men alleen in het Europees Parlement kan werken met een coronapas. Een volstrekt verkeerd voorbeeld. Dit huis van de democratie moet goed toegankelijk zijn voor iedereen'.

Eerder besprak CIP.nl met Rick Bouter, deskundige op het terrein van technologische ontwikkelingen, de vraag of christenen moeten vrezen voor een controlemaatschappij. "Onze privacy, recht op vergetelheid (democratische) vrijheid en andere essentiële zaken, worden serieus bedreigd", stelde hij in dit interview. "De coronapas is een concreet voorbeeld en momenteel een groot aanjager in deze ontwikkeling. Dit terwijl er geen gedegen onderzoek naar de effectiviteit en impact van een coronapas gedaan is.

Op Europees niveau wordt hier hard voor gelobbyd door overheden en Big Tech in de vorm van een ‘volmaakte’ digitale identiteit. Corona versnelt deze ontwikkeling. Dit digitale persoonsbewijs is dan de entiteit voor alle onuitwisbare informatie van en over een burger. Dit is een ontwikkeling die we in de gaten moeten houden. Het positieve is dat de burger de zeggenschap heeft over zijn eigen data en hijzelf beslist wie toegang heeft tot deze data", aldus Bouter.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ja de ontwikkelingen gaan door, aangejaagd door een links-liberale geest, die over het Westen (Europa) waait. Alles onder het mom van veiligheid, snelheid, gezondheid. Maar ondertussen wordt er aan een uniformalistische superstaat gewerkt, waar de ruimte om nog anders te denken/te doen erg smal wordt.
Vakanties
Hier adverteren?