Minella van Bergeijk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 juni 2022 door Tearfund

Minella van Bergeijk vertrekt bij Tearfund Nederland

Minella van Bergeijk heeft besloten om af te treden als directeur van Tearfund Nederland. Vanaf half oktober legt ze haar taken neer.

Minella van Bergeijk maakte de keuze weloverwogen, en kijkt op een goede manier terug op haar tijd bij Tearfund. "Ik heb met veel overtuiging voor Tearfund gewerkt en geloof bijzonder in de visie en het potentieel van de Tearfund Family om faith based actors over de hele wereld te mobiliseren voor een integrale missie die levens, gemeenschappen en de samenleving verandert."

Stemmen vanuit de wereld
"Mijn reden om te vertrekken is om nóg meer van mijn passie advocacy voort te zetten. En daarbij te pleiten voor thema's als (global) transitional justice, systeemverandering in ongelijkheid, met name gericht om stemmen vanuit de hele wereld te laten klinken. Juist het werken bij Tearfund heeft me wakker gemaakt voor het belang hiervan!"

Moedige stap
Eric Kuisch, voorzitter van de Raad van Toezicht: "Het is ontzettend jammer voor ons. Ik zal Minella’s passie en energie missen. Tearfund staat er beter voor dan ooit. Dankzij onze trouwe en groeiende achterban, kunnen we op nog meer manieren wereldwijd opstaan tegen armoede en onrecht. Daarbij heeft Minella nieuw elan gebracht in de positionering van Tearfund als pleitbezorger van sociale gerechtigheid. Maar we vinden dit een zeer moedige stap van haar en bidden om Gods zegen en wensen haar veel succes."

Matt Gregora wordt interim CEO
Om de continuïteit in de organisatie te waarborgen en tot een heldere profielschets te komen voor de nieuwe directeur, heeft de Raad van Toezicht Matt Gregora aangesteld als interim CEO, per 1 augustus. Gregora werkte de afgelopen jaren bij Tearfund UK en kent de organisatie goed. In de komende maanden is er genoeg tijd voor een zorgvuldige overdracht; Van Bergeijk vertrekt half oktober.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen