Kerkdienst
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 juni 2022 door Patrick Goede

Extreemrechtse activisten verstoren speciale 'Pride-kerkdienst' voor LHBT'ers in Zürich

In de Zwitserse stad Zürich heeft een groep extreemrechtse activisten een speciale kerkdienst voor LHBT's verstoord, zo meldt CNE News. Volgens de de Zwitserse krant Tagesanzeiger hadden de stoorzenders een kruis met de tekst "No Pride Month" erop bij zich.

De desbetreffende dienst vond afgelopen zondagmiddag plaats. Volgens Tagesanzeiger waren de zes tot acht mannen in het wit gekleed en behoorden ze tot de extreemrechtse groep Junge Tat. Ze zijn mogelijk geïnspireerd door soortgelijke campagnes elders.

Zürich hield dit weekend de Pride-optocht, dus de straten waren vol met homo's en transgenders die regenboogvlaggen bij zich hadden. Aan het einde van het programma was er een zogenaamde 'queer-dienst' in de katholieke kerk. Een paar minuten na de start werd het oecumenische evenement ruw verstoord. De meeste onruststokers konden echter voor de deur tegen worden gehouden.

De predikant die de dienst leidde, Priscilla Schwendimann, concludeerde dat homo's nog altijd niet volledig geaccepteerd worden.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

E
Op deze manier leidt je mensen NIET tot de Heere God.In de uitleg, Zach. 4:6 Bijbel - Het Leven, staat het mooi beschreven: Veel mensen denken dat je, om te overleven in deze wereld, hard, sterk, onverzettelijk en ongevoelig moet zijn. Maar de Heere God zegt: "Niet door kracht of geweld, maar alleen door Mijn Geest". Alleen door Gods Geest kan iets van Blijvende Waarde tot stand komen.Wanneer je voor de Heere God leeft, vertrouw dan NIET op je eigen kracht of vaardigheden. Vertrouw op de Heere God en werk in de kracht van Zijn Geest.
Vakanties
Hier adverteren?