Chad and Amy
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 juni 2022 door Patrick Goede

Echtpaar weigerde medisch advies om vijfling gedeeltelijk te aborteren: "Geef niet op"

Chad en Amy Kempel hebben een bijzonder verhaal, ze hebben inmiddels zeven kinderen maar verloren er ook een aantal. De geboorte van hun vijfling had heel wat voeten in de aarde. Het medisch advies om een paar foetussen te aborteren zodat de anderen en moeder Amy zelf meer levenskansen zouden hebben, werd in de wind geslagen. "Die dokter drong er bij ons op aan om selectieve reductie toe te passen", vertelt Chad aan CBN News.

Amy werd in 2012 voor het eerst zwanger, maar dat resulteerde in een miskraam. Later dat jaar ontdekten ze dat ze opnieuw zwanger was van een tweeling. Maar de jongens kwamen na 22 weken al ter wereld en stierven binnen een uur na hun geboorte.

Chad en Amy verwelkomden vervolgens toch dochter Savannah in oktober 2014 en een tweede dochter, Avery, die werd geboren in juni 2016. Het paar bleef proberen hun gezin uit te breiden en gebruikte zelfs de vruchtbaarheidsbehandeling, intra-uteriene inseminatie (IUI). In augustus 2017 was Amy opnieuw zwanger. Tot hun verbazing onthulde de echo dat er vijf baby's waren.

Fruit
"We hadden al dat verlies meegemaakt. We waren doodsbang", vertel Chad. Het naar het graf moeten brengen van hun overleden tweeling had het echtpaar diep geraakt en nu waren het er maar liefst vijf!

Toch was de verbazing om de vijfling niet de grootste schok voor het echtpaar. Die kregen ze door wat de arts hen vervolgens vertelde. "De dokter zei: 'Maak je geen zorgen. Zoveel foetussen redden het meestal niet allemaal, je zult er waarschijnlijk een paar kwijtraken.' Ze zeiden dat we ons dus geen zorgen moesten maken omdat sommigen zouden sterven", herinnert Chad zich. 

Hij zei dat de artsen hen zelfs aanspoorden om sommige baby's te aborteren om de overlevingskansen te vergroten. "Kom niet met mooie termen aanzetten zodat je 's nachts beter kunt slapen. Je vermoordt baby's. Die dokter drong er bij ons op aan om selectieve reductie toe te passen," legt Chad uit. 

"We herinneren het ons nog zo goed. We voelden de kilte van die uitspraken. Het terugbrengen van de foetussen naar twee of één... alsof we het hebben over het uitzoeken van een goed stuk fruit," vervolgt hij. "We verlieten die afspraak in tranen. Deze medische professionals vertelden ons dat dit is wat we moeten doen."

Onmenselijk
Amy en Chad besluiten vervolgens om naar hun voorganger te gaan voor raad. "We belden onze priester en zeiden dat we dit niet wilden doen. Hij zei: 'Kijk jongens, ik kan niet namens God spreken, maar ik begrijp dat jij en Amy er alles aan hebben gedaan om leven deze wereld in te brengen. Jullie zouden dan ook de laatste zijn die het uit deze wereld proberen te halen.'" 

Na het zien van een video over selectieve reductie zijn ze eruit. "Het is onmenselijk. Het is misselijkmakend om te horen. We besloten de zaak in Gods handen te leggen."

Chad vertelt waarom ze dat deden. "Geloof heeft altijd op de voorgrond gestaan voor mij. Ik heb het gevoel dat er een geestelijke connectie was die ons door de zwangerschappen heen heeft gedragen", vertelt hij.

Chad bad elke dag om bescherming voor de baby's en op 11 januari 2018 beviel Amy van drie jongens en twee meisjes: Lincoln, Noelle, Grayson, Preston en Gabriella. "De dag dat ze werden geboren, na slechts 27 weken en 3 dagen, kregen we minuten na de geboorte te horen dat iedereen gezond was. Ze waren klein en kwetsbaar, maar iedereen was gezond. De angst en zorgen veranderden in extreme dankbaarheid en elke dag bedank ik God. Door al ons lijden heen, heb ik geleerd dat niets anders ertoe doet in het leven. We hebben nu zeven kinderen op aarde en zeven in de hemel", aldus Chad.

Record
Inmiddels zijn de kids aardig gegroeid en Chad heeft zelfs een halve marathon met de vijfling gerend, terwijl hij ze in de kinderwagen vooruitduwde. Zijn tijd was zelfs goed voor een Guiness World record. Amy fietste de hele afstand met hen mee. 

"Geef niet op. Er zijn altijd opties. Luister niet naar de artsen als ze een negatieve kijk op de dingen hebben. Als je een geloof hebt dan is dat het moment om erop te steunen", zegt Chad tot besluit. 

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

E
Wat een Kostbaar Geschenk.
Vakanties
Hier adverteren?