abortus protest Washington USA
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 juni 2022 door Redactie

FBI doet onderzoek naar gewelddadige aanvallen op pro-lifeorganisaties

De Amerikaanse veiligheidsdienst de FBI doet onderzoek naar verschillende aanvallen op pro-life organisaties in de Verenigde Staten. In de afgelopen weken werden er tientallen gevallen van vandalisme en geweld gemeld. De FBI behandelt de zaak als 'huiselijk extremisme', aldus de Christian Post.

Een FBI-woordvoerder geeft aan dat ze onderzoek doen naar de aanvallen en er alles aan doen om de organisaties te beschermen. "We doen onderzoek naar een reeks aanvallen en bedreigingen van zwangerschapscentra en christelijke organisaties door het hele land", aldus de woordvoerder. "We nemen alle dreigingen erg serieus en blijven nauw samenwerken met de politie om onze gemeenschappen te beschermen."

Sinds het Amerikaanse Hooggerechtshof zich buigt over het vernietigen van het landelijke abortusrecht is het geweld van onder andere de radicale pro-abortus organisatie Revenge sterk toegenomen. De pro-abortus groep verklaarde pro-life organisaties afgelopen week 'vogelvrij'. Revenge geeft aan pas te stoppen met aanvallen wanneer de pro-life groepen stoppen: 'Er worden nu maatregelen getroffen die niet zo makkelijk schoon te maken zijn. Van hier af aan zullen anti-abortus groepen die met hun activiteiten stoppen geen doelwit meer zijn. Maar tot dan toe is het jachtseizoen geopend.'

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen