voorganger Lorenzo Ortiz - screenshot
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 juni 2022 door Redactie

"Wonderlijke gebedsverhoring": Gegijzelde voorganger vrijgelaten door Mexicaans drugskartel

De Mexicaanse voorganger Lorenzo Ortiz is vrijgelaten nadat hij werd ontvoerd door een gevaarlijk drugskartel in de stad Nuevo Laredo. Ortiz helpt migranten in vier verschillende opvangen. Samen met de voorganger werden twaalf migranten gegijzeld, meldt de Christian Post.

In een interview met Cameron Vickrey vertelt Ortiz dat het kartel hem ziet als een concurrent in het vervoeren van migranten. "De kartels zijn de baas als het aankomt op het vervoeren van migranten. Het is voor hen een kleine bijverdienste, waarin mensen slechts goederen zijn voor hen", aldus de Mexicaanse voorganger. In plaats van migranten af te zetten en te behandelen als goederen, probeert Ortiz migranten oprecht te helpen.

Toen de lokale autoriteiten hoorden dat de behulpzame christen samen met migranten was ontvoerd, kwamen zij meteen in actie. In eerste instantie eiste het kartel een borgsom van 40.000 dollar voor Ortiz. Maar uiteindelijk mocht de voorganger zonder te betalen gaan en vervingen ze zelfs de banden van zijn auto, die het kartel had vernield bij de ontvoering. Ortiz noemt de vrijlating een wonderlijke gebedsverhoring. "Het kartel was helemaal van slag... Ze hebben zich nog nooit zo kwetsbaar gevoeld", aldus de voorganger.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen