Balsora Baptist Church
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 juni 2022 door Patrick Goede

Kruis blijft als enige overeind staan na verwoestende brand die kerk in de as legt

Het kerkgebouw van de Balsora Baptist Church in Texas is afgelopen vrijdag compleet afgebrand, op een houten kruis na. Hoewel ook dit kruishout vlam vatte, bleef deze fier rechtop staan. "Een wonder en zeer verbazingwekkend", zegt voorganger Sonny Smith die zijn verhaal doet bij de Christian Post.

De voorganger ziet er een teken van God in. "Natuurlijk heb ik onze kerkleden verteld dat ik het gevoel heb dat het een teken van de Heer is, die ons laat zien dat je soms door het vuur gaat en veranderingen meemaakt, maar dat Hij bij ons is."

"En dat is Hij zeker geweest", vervolgt de voorganger. "We hebben talloze telefoontjes gekregen van kerken in de omgeving die hun faciliteiten aanbieden, alles wat ze kunnen doen om ons te helpen. En daaronder zit nota bene de Church of Christ van de Methodisten, de hulp komt dus niet alleen vanuit onze eigen denomenatie. Het is nogal wat als je ziet wat God aan het doen is."

Lunch
De kerk werd verbouwd om de keuken en de gemeenschapszaal uit te kunnen breiden, maar het gebouw vloog naar verluidt in brand nadat de werkploeg vrijdag was vertrokken voor de lunch.

De predikant is van plan om dinsdagavond de kerkleiders bijeen te roepen om te "bidden en Gods leiding te zoeken" over een nieuwe locatie waar de kerk tijdelijk kan samenkomen. Normaal gesproken komen er zondags tussen de 60 en 70 kerkgangers naar de diensten. Het plan is om de kerk opnieuw op te bouwen met plaats voor 200 man.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Kort na de brand in de Notre Dame in Parijs zag ik een foto van het verkoolde interieur, alles was zwart maar het metalen kruis stond nog rechtop.

Prachtig dat het symbool van onze redding recht overeind bleef bij beide branden.