Khari Willis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 juni 2022 door Patrick Goede

Amerikaanse topsporter in de NFL stopt vanwege roeping van God

Khari Willis een professionele American Football ster, heeft aangekondigd dat hij de NFL en miljoenen dollars aan inkomsten verlaat om de rest van zijn leven te wijden aan 'de verdere bevordering van het evangelie van Jezus Christus'. Dat meldt de Christian Post. "Soms is het moeilijk om het juiste te doen. Maar ik heb het gevoel dat mijn geloof iets is dat me scherp houdt in wie ik ben."

Willis, 26, werd als vierde gekozen in de 2019 NFL Draft en was bezig aan het vierde en laatste seizoen van zijn rookie-contract met de Colts. "Na veel gebed en overleg heb ik ervoor gekozen om me officieel terug te trekken uit de NFL terwijl ik ernaar streef om de rest van mijn leven toe te wijden aan de verspreiding van het evangelie van Jezus Christus", zei Willis afgelopen donderdag in een verklaring op zijn Instagram.

"Ik dank al mijn familie, vrienden en degenen die me tot nu toe op deze reis hebben gesteund en ik kijk uit naar hun blijvende steun in de volgende fase van mijn leven. Ik kijk er enthousiast en nederig naar uit om de heilige roeping die God voor mijn leven heeft te volgen, een roeping die mij veel vreugde en doelgerichtheid geeft."

Loopbaan
Tijdens zijn eerste drie seizoenen bij het team verdiende Willis ongeveer drie miljoen dollar en er werd verwacht dat hij zijn meest lucratieve seizoen in 2022 zou hebben met een basissalaris van 2,54 miljoen dollar, dat meldt The Indy Star .

Willis was dus slechts één seizoen verwijderd van een transfervrije status, wat hem een aanzienlijk groter tweede contract had kunnen opleveren.

Willis, vader van tweeling, heeft eerder gesproken over hoe belangrijk zijn geloof voor hem is. Willis vertelde namelijk ooit dat toen zijn twee zonen gedurende de hele duur van zijn eerste seizoen op de intensive care in het ziekenhuis werden opgenomen, hij veel steun kreeg van zijn familie en kerkgemeenschap in de nasleep van de vroeggeboorte van de tweeling. De voormalige uitblinker van de Michigan State University heeft overigens nooit publiekelijk aangegeven naar welke kerk hij gaat.

Missen
"Mijn geloof is voor mij een persoonlijke reis. Langs de weg van het geloof heb ik veel bergen mogen beklimmen en eerlijk gezegd heb ik ook een aantal dalen gekend. Maar het is iets waarvan ik merk dat als ik eraan vasthoud, ik beter en beter en beter word in wat ik daarin onderneem", vertelde Willis al aan verslaggevers op een persconferentie in 2018.

"Soms is het moeilijk om het juiste te doen. Maar ik heb het gevoel dat mijn geloof iets is dat mij met beide benen op de grond houdt en mij scherp houdt in wie ik ben," voegde hij er destijds aan toe.

De club van Willis bedankt hem bijdrage op en naast het veld in de afgelopen drie seizoenen. "Khari's karakter, leiderschap en professionaliteit zullen worden gemist in onze kleedkamer, net als zijn spel op zondag. Ik bewonder en respecteer zijn beslissing om over te gaan naar de volgende fase van zijn leven en ik zal voor hem blijven bidden", laat hoofdcoach Frank Reich van de Colts weten.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen