Foto: roze Zaterdag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 juni 2022 door Redactie

Kerkviering bij Roze Zaterdag Rotterdam: 'Dit is geen christelijke kerk meer'

Afgelopen weekeinde was het Roze Zaterdag in Rotterdam en deze pride werd in tal van lagen van de samenleving gevierd. Aan het begin van de dag vond er een kerkelijke viering plaats in de Waalse Kerk. Beelden van die viering circuleren op social media en zorgen bij onder meer PVV-Kamerlid Harm Beertema voor opgetrokken wenkbrauwen.

Het is niet nieuw dat er aan het begin van de Roze Zaterdag, een dag waarop de LHBTIQ+-gemeenschap de diversiteit viert, een kerkdienst wordt georganiseerd. Het lijken dan ook vooral de beelden te zijn die voor de reacties zorgen. Zo zijn in en buiten de kerk op tal van plaatsen de regenboogkleuren te zien, wordt de zegen uitgesproken en circuleert er een beeld van een dansende drag queen door de kerk heen.

Harm Beertema, Kamerlid namens de PVV, hekelt vooral die laatste foto en wijst richting de Protestantse Kerk in Nederland (PKN): ‘Een deugorgie’, schrijft hij op Twitter. ‘De PKN (u weet wel, de groenlinkschristelijke Protestantse Kerk in Nederland die iedereen aan de grens een welkom toezingt) zag dat het goed was.’ Ook politicus Tom de Nooijer reageert: ‘Dit is geen christelijke kerk meer De inclusiereligie heeft het daar overgenomen’. Als het vervolgens gevraagd wordt waarom hij oordeelt, ontkent De Nooijer dat: ‘Ik oordeel niet over mensen. Wel over deze walgelijke praktijken. Dat is een groot verschil. Een andere religie in je kerk introduceren is gewoon fout. Onchristelijk.’

Roze Zaterdag trok dit jaar 30.000 bezoekers naar Rotterdam, zo maakt de organisatie bekend. Er vond een uitgebreid programma plaats met demonstraties, muziek en ontmoeting. Onder meer songfestivalwinnaar Duncan Laurence trad op.

Foto: Stichting Roze Zaterdagen Nederland

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

E
Zit de Heere God nog wel op de Troon?

Krijgt alleen HIJ alle eer? Wordt er nog rekening gehouden met al Zijn Regels en Voorschriften, die HIJ aan ons heeft gegeven voor ons EIGEN bestwil, zodat het goed met ons zou gaan.

In Gods Woord kunnen we lezen: Mijn volk gaat verloren, omdat het ZONDER Kennis is.

Bijna ALLES wordt tegenwoordig GOED gepraat, en kijk eens... wat het heeft gebracht ?Het is een GROTE chaos geworden, op ALLE gebied!!

Door de gehele Bijbel roept HIJ ons op... dat we ons moeten bekeren, ons naar HEM toe moeten keren.