Re-Charge
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 juni 2022 door Ilonka Stuijvenberg, Oase Kinderwerk

Re-charge, de eerste regionale Kinderwerkers toerustingsdag van Noord Holland

Bijna 3 jaar geleden riep God mij voor het kinderwerk. Kinderen in hun kracht zetten, hun talenten en gaven samen ontdekken, en bovenal; hen bekend maken met de liefde van Jezus Christus. Een prachtige reis ging ik aan met God waarin hij mij toerustte.

In september 2021 startte ik met de opleiding Kinderwerk van Royal mission. Deze bleek haarfijn aan te sluiten bij de verschillende fases waar ik doorheen ging. Vanaf het begin van de opleiding werk je door verschillende modules heen en het doel ervan is om aan het einde een kids-event te organiseren. In februari dit jaar ben ik aangesteld als Hoofd Kinderwerk in onze gemeente. Vanaf dat moment begon mijn hart sneller te kloppen bij het denken aan het toerusten en aanvuren van de kinderwerkers. Hen te motiveren en meer verbinding onderling te creeren.

Zo ontstond het idee om een trainingsdag te organiseren. Een jaarlijkse toerustingsdag. Onze interim voorganger Stef Schagen vond het een mooi idee maar daagde me uit ; “Dit mag je regionaal aanpakken, interkerkelijk!”

En zo is Re-Charge geboren.

Ik ben trots om te vertellen dat er 5 keigoede sprekers zullen komen die ieder op hun eigen vakgebied interactieve workshops zullen verzorgen! Ze komen uit heel het land om deze toerustingsdag mogelijk te maken, en ik ben hen erg dankbaar. Het leverde hele leuke telefoongesprekken op. Hoe zo’n gemeenschappelijke passie direct een verbinding legt is geweldig!

Lotte Bloem is Kindercoach en zij leert kinderen hoe zij sterker kunnen worden mét Jezus. Zij komt uit zwolle en reist die dag ook af naar Anna Paulowna om workshops te geven; “God wil tot jou spreken”. Waarom draag je bij aan Re-Charge, vroeg ik haar;

“Ilonka is mijn enthousiaste volger op instagram. Wij delen dezelfde passie; kinderen die sterker worden door Jezus. Onze chat staat inmiddels vol met onze passie. Wij hebben een God van relatie."

Hoe mooi is het als jonge kinderen ook Zijn stem leren verstaan. Het geeft zoveel vreugde om deze gouden momentjes op te mogen merken. Ik heb al veel van kinderen mogen leren, dit gun ik alle kinderen en kinderwerkers!

Re-charge is de 1e regionale kinderwerkers toerustingsdag, en als het aan mij ligt wordt dit een jaarlijks terugkerend evenement. Meer dan 23 gemeenten uit Noord Holland hebben een uitnodiging ontvangen. Je kunt je als kinderwerker of als ouder nog steeds opgeven tot 23 juni.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?