Schietpartij Alabama
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 juni 2022 door Patrick Goede

Schietpartij in kerk Verenigde Staten; 3 doden tijdens seniorenmaaltijd

Bij een schietpartij afgelopen donderdag zijn tijdens een gezamenlijke maaltijd in een kerk in Alabama drie doden gevallen, waaronder een lid van de gemeente van wie de autoriteiten vrijdag hebben bevestigd dat ze is bezweken aan haar verwondingen nadat ze met spoed naar een plaatselijk ziekenhuis werd gebracht.

Volgens de Christian Post druppelt er nog steeds informatie binnen over de schietpartij die plaatsvond in de St. Stephen's Episcopal Church in Vestavia Hills, Alabama, een voorstad van Birmingham.

Op een persconferentie afgelopen vrijdag zei de leidinggevende van de Vestavia Hills Police, Shane Ware, dat de vorige dag om 18.22 uur de politie en brandweer naar de St. Stephen's Episcopal Church werden gestuurd, vanwege de schietpartij.

"De kerk organiseerde een kleine groepsbijeenkomst die een 'Boomers Potluck Dinner' wordt genoemd," vertelde hij. "Uit ons onderzoek is naar voren gekomen dat een blanke man van 71 die af en toe de kerk bezocht, bij het diner aanwezig was en op een gegeven moment een pistool tevoorschijn haalde en begon te schieten. Daarbij heeft hij drie slachtoffers gemaakt. "

Ware identificeerde de 84-jarige Walter Rainey en de 75-jarige Sarah Yeager als de slachtoffers die direct in de kerk stierven. Een niet-geïdentificeerde 84-jarige vrouw werd naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht. De politie van Vestavia Hills heeft vrijdagmiddag echter een update op sociale media geplaatst waarin staat dat ook dat derde slachtoffer is overleden.

Hechtenis
De rechercheur vertelde tijdens de persconferentie verder dat er een heldenrol was weggelegd voor een aanwezige: "Een andere deelnemer aan de maaltijd greep de verdachte vast en drukte hem tegen de grond. Hij hield dit vol tot de hulpdiensten arriveerden", vertelde Ware. Hij noemde de man die ingreep een held. Het is niet duidelijk hoeveel mensen er precies bij de seniorenmaaltijd aanwezig waren.

"De verdachte zit momenteel in hechtenis bij de politie van Vestavia Hills en zal hier blijven terwijl het Jefferson County District Attorney's Office later op de dag arrestatiebevelen tot moord uitvaardigt", aldus Ware. "De verdachte handelde alleen. Er is geen bedreiging voor de gemeenschap."

Het motief voor de schietpartij blijft vooralsnog onduidelijk. De autoriteiten willen daar ook nog geen mededelingen over doen. De naam van de verdachte zal worden vrijgegeven zodra het Jefferson County District Attorney's Office de arrestatiebevelen voor moord klaar heeft, meldt Ware verder.

Bisschop Glenda Curry van het bisdom van Alabama sprak vrijdag over de schietpartij tijdens een gebedswake in de St. Luke's Episcopal Church in het nabijgelegen Mountain Brook. "Ik ben trots op mijn mensen omdat ze bidden, en op hun knieën gaan", zei ze. "We gaan iedereen helpen er doorheen te komen door hen eraan te herinneren dat we mensen van hoop zijn."

"Ga naar een kerk en bid voor vrede, genezing en de liefde van Jezus om de wereld te veranderen", riep ze verder op. "Wanneer we als christenen onderuit worden gehaald, proberen we mensen liefdevol de hand te reiken. Dat is wat we doen. We bidden om Gods leiding die ons boven situaties uittilt als er dingen buiten ons vermogen om gebeuren."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?