Gezin Jay
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 juni 2022 door Patrick Goede

Jay López heeft een huis vol kinderen en staat 's nachts op om voor hen te bidden

Jay López is bekend van het televisieprogramma ‘Een huis vol’, hij is samen met zijn gezin bij Hour of Power te gast om over zijn geloof in God en de liefde voor zijn gezin te vertellen.

“God betekent heel veel voor mij, eigenlijk alles”, begint Jay zijn verhaal. “Als kleine jongen had ik veel last van epilepsie, ik kon niet meer buiten spelen en niet meer zwemmen. Ik zat zwaar aan de medicijnen. Mijn tante, die helaas overleden is, was altijd heel gelovig en ze belde mijn moeder dat ze een visioen had gekregen dat ze mij meest moet nemen naar Nederland. Zodat ik hier beter kon genezen en betere scholing kon krijgen.”

Zo vertrekt Jay dus naar Nederland. “De eerste zondag stond ik in de kerk en ben ik naar voren gegaan, ik heb mijn leven aan Jezus gegeven en geloof het of niet, ik heb daarna nooit meer epilepsie gehad. God had mij ook verteld dat als ik Hem zou dienen Hij mij zou genezen. Ik heb echt nooit meer een aanval gehad.”

Verschillende wezentjes
Omdat het Vaderdag is tijdens de uitzending van Hour of Power vraagt presentator Jan van den Bosch aan zijn vrouw Safiera of Jay een goede vader voor zijn kinderen is. “Ik heb dat echt mogen ervaren door hem te leren kennen en omdat dit bij mijn eigen vader heel anders was. In hem heb ik de toewijding voor zijn gezin mogen zien. Hoe hij er altijd rekening mee houdt dat het echt vijf verschillende wezentjes zijn. Hij kijkt naar manier waarop hij hen het beste kan bereiken om ze zo gezond mogelijk te laten zijn. Hij geeft ze ook veel vertrouwen in het leven, hij daagt ze uit om ervoor te gaan.”

Toch werd dat vertrouwen van Jay zelf ernstig op de proef gesteld. Vijf jaar geleden liet Jay’s vorige vrouw hem namelijk in de steek. “Dat was absoluut een moeilijke periode, zeker voor de kinderen.” Safiera, leerde hij via een vriend kennen, ze vertelt in de uitzending dat ze werkt als maatschappelijk werker en psychodynamisch therapeut. “Dus ze liep stage bij ons”, zegt Jay met een lach. Het echtpaar heeft inmiddels ook samen een kindje gekregen, Noëlle genaamd.

Sterk en moedig
Ook de kinderen uit Jays eerste huwelijk komen aan het woord in de uitzending, ze vertellen allemaal over hun droom. De jongens hebben allemaal dezelfde droom: profvoetballer worden. “Om zes uur ‘s ochtends trappen we al een balletje in de tuin. Ik doe alles dankzij knieologie”, zegt Jay gekscherend. “Echt God om dingen vragen. Ik bid om bescherming en wijsheid. Middenin de nacht sta ik vaak op om te gaan bidden.” Safiera wordt er soms wel wakker van maar ze vindt het vooral mooi dat Jay dit doet.

Omdat het Vaderdag is heeft Jay tot slot ook nog een advies voor alle vaders. “Wees sterk en moedig. Je hebt een grote verantwoordelijkheid als vader. Mijn droom is de brug die ik bouw voor mijn kinderen, dat ze mogen komen waar ze moeten komen.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen