Ron DeSantis, ANP
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 juni 2022 door Redactie

Synagoge vecht strengere abortuswet Florida aan: nodig om fysieke en mentale gezondheid vrouwen te waarborgen

De Joodse gemeenschap in Zuid-Florida, L'Dor Va-Dor, heeft een rechtszaak aangespannen tegen de op hande zijnde strenge abortuswetgeving in de staat. "In de Joodse wet is abortus verplicht als het nodig is om hun mentale of fysieke gezondheid en welzijn te beschermen", legt de gemeente uit in de aanklacht.

De wet, die op 1 juli ingaat en abortus beperkt tot 15 weken, werd in april getekend door gouverneur Ron DeStantis. Hij organiseerde een bijeenkomst in een kerk, waar groot 'Florida verdedigt het recht op leven' geprojecteerd stond. "We zijn hier om hen te verdedigen die zichzelf niet kunnen verdedigen", aldus DeSantis.

Nu vindt de Joodse gemeenschap echter dat de aanstaande wetgeving hun vrouwen beperkt in het uitoefenen van hun geloof. "Voor Joden is al het leven waardevol, en daarmee wordt ook de beslissing om nieuw leven de wereld in te brengen niet licht opgevat. "In de Joodse wet is abortus verplicht als het nodig is om hun mentale of fysieke gezondheid en welzijn te waarborgen. Hiermee verbiedt de wet Joodse vrouwen hun geloof uit te leven en maakt de overheid inbreuk op hun privacy en religieuze vrijheid."

In de voorgenomen wet zijn wel uitzonderingen bepaald voor het uitvoeren van een abortus na 15 weken, bijvoorbeeld als artsen bepalen dat een abortus nodig is om het leven van de zwangere vrouw te redden. Ook abortusklinieken vechten de wet aan, zij vinden dat de wet niet in overeenstemming met de grondwet is.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
"In de Joodse wet is abortus verplicht als het nodig is om hun mentale of fysieke gezondheid en welzijn te beschermen"Zijn er hier lezers met een Joodse achtergrond die dit kunnen bevestigen?