staghouwer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 juni 2022 door Redactie

Werkbezoek CU-minister van Landbouw afgezegd vanwege veiligheid

Een gepland werkbezoek van minister Staghouwer van Landbouw aan een boer in Renswoude is op het laatste moment afgezegd. De ChristenUnie heeft uit veiligheidsoverwegingen besloten om haar minister niet mee te nemen. Partijleider Gert-Jan Segers en Kamerlid Pieter Grinwis gaan wel.

Jos Verdam uit Renswoude, die zelf ook actief is betrokken bij de ChristenUnie, had de minister uitgenodigd op zijn boerderij om het gesprek aan te gaan over de kabinetsplannen rondom het reduceren van stikstofuitstoot. Daar worden boeren hard door geraakt. Beroepsgenoten van Verdam waren echter allesbehalve blij met zijn initiatief en hij kreeg steeds meer intimiderende berichten, zo meldt de ChristenUnie volgens de NOS.

Omdat de boer bang is dat er daadwerkelijk iets gaat gebeuren als de minister op bezoek komt, is in onderling overleg besloten om het bezoek af te zeggen. In zijn plaats gaan nu CU-fractievoorzitter Gert-Jan Segers én Kamerlid Pieter Grinwis op bezoek bij Verdam. “Staghouwer was er graag bij geweest”, reageert Segers tegenover de NOS. “Maar als dat ten koste dreigt te gaan van de boer bij wie we op bezoek komen en het raakt aan zijn veiligheid, dan is dat niet verstandig.”

Vorige week vrijdag besloten boze boeren al om te gaan protesteren voor het huis van minister Staghouwer.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Staghouwer moet zich eens in gaan zetten vóór de boeren, ipv deze mooie beroepsgroep de nek om te draaien; daar is D'66 goed genoeg in, met de Groot als aanvoerder.