Metalband
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 juni 2022 door Redactie

Christelijke partijen Hoogeveen verzetten zich tegen reclame metalband: 'Antichristelijk en aanstootgevend'

Als het aan de christelijke politieke partijen van Hoogeveen ligt, verwijdert activiteitencentrum Het Podium in diezelfde gemeente zo snel mogelijk alle reclame-uitingen rondom het concert van de Griekse metalband ‘Rotting Christ’. De partijen vinden de naam aanstootgevend, zo schrijft men in een open brief.

De band treedt donderdagavond op in het Podium en daarvoor werd met billboards in en rond Hoogeveen reclame gemaakt. Dat schoot bij de christelijke partijen in het verkeerde keelgat. Daarom schreven CDA, ChristenUnie en SGP een open brief. In die brief noemen de partijen de naam van de band ‘antichristelijk en aanstootgevend’ voor veel inwoners van de gemeente.

‘De politieke partijen ChristenUnie, SGP en CDA roepen het Podium op deze posters zo snel mogelijk te verwijderen uit de openbare ruimte’, schrijft men in de brief. ‘Wij vinden dat dit soort reclame-uitingen tegen de goede zeden zijn en nodeloos kwetsend. Dat geldt zeker voor de geloofsgemeenschappen en kerken in Hoogeveen. De afbeelding op de borden van deze band is pijnlijk omdat het christelijk geloof wordt beledigd. Dergelijke reclame wordt ook niet geaccepteerd richting andere geloofsgroepen.’

‘We gaan als politieke partijen in de gemeenteraad aandacht vragen voor de aard en aanpak van vergunningverlening door de gemeente en de promotie van de programmering van het Podium’, besluit de brief.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen