Jonathan Leeman
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

17 juni 2022 door Redactie

Jonathan Leeman wijst in videoboodschap op belang fysieke kerkdiensten

Bezoek ik op zondag mijn kerkelijke gemeente of volg ik de kerkdienst maar thuis via de livestream? Er zijn christenen die door verschillende redenen een drempel ervaren om de samenkomsten te bezoeken. Juist tot deze mensen richt de Amerikaanse auteur John Leeman zich in een nieuwe video van Geloofstoerusting. Maak tijd voor zijn inspirerende bijdrage.

"Misschien ben je de hele week alleen en worstel je met geloofstwijfel. Maar toch kom je opdagen in de samenkomst. Je kijkt om je heen en je ziet andere mensen dezelfde lofliederen zingen als die jij zingt en je hart en geloof worden daardoor versterkt. Misschien werd je bang of maakte je je zorgen door alle nieuwsberichten die je zag, door de politiek en alle kwesties in deze wereld."

"Maar dan kom je in de dienst en je luistert naar de predikant. Hij vertelt je dat Jezus koning is en dat Jezus overwint. Ook dat Hij op een dag Zijn heiligen recht zal doen, zoals Hij ook zelf in ere hersteld is. Daarvan komt jouw hart tot bedaren, het vindt rust in deze waarheden van het evangelie. Je kijkt opnieuw om je heen en je hoort andere mensen zeggen: ‘Amen, zo is het.’

"Opnieuw wordt mijn geloof versterkt en verkwikt door de aanwezigheid van de mensen om me heen. Misschien heb ik mijn zonde weggestopt of heb jij de hele week je zonde weggestopt. Dan nodigt dat oudere stel uit de kerk je uit voor de lunch en vragen ze je: 'Hoe gaat het met je? Hoe gaat het echt met je?'' Je loopt met iets. Je was geneigd het verborgen te houden. Misschien is het eenzaamheid, misschien is het een zonde. Op dat moment denk je: Ja, ik zal dit toch maar delen. Dan kunnen ze je erboven op helpen, door er met je over te praten."

"Ja, zulke dingen gebeuren in de samenkomst. Ik snap wel dat een livestream mensen aanspreekt. Samenkomen met andere gelovigen kan ongemakkelijk zijn. Anderen liefhebben en betrokken raken in hun leven, is ook ongemakkelijk. Maar weet je: zo is dat nu eenmaal met liefde. Liefde is ongemakkelijk. Sterker nog, het evangelie is ongemakkelijk. Het betekent zondaars liefhebben, mensen zoals jij en ik. Al die ongemakken, al dat gedoe van de echte gemeente waarmee we te maken krijgen als we samenkomen, kunnen we vermijden via de livestream."

"Maar nee, dat zijn juist de dingen die God bedoeld heeft om mij te laten groeien en ons gelijkvormig te maken aan Zijn eigen liefdevolle beeld dat Hij zichtbaar maakt in het evangelie", zegt Leeman tenslotte.

Benieuwd naar de volledige video? Deze is hieronder te zien. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?