Gerco Limburg
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

16 juni 2022 door Redactie

Gerco kende jaren geen geloofszekerheid maar weet zich nu gered door God

Hij groeide op in de Gereformeerde Gemeente, verloor op jonge leeftijd meerdere broertjes en zusjes en twijfelde jarenlang of hij zichzelf wel een kind van God mocht noemen. Inmiddels is Gerco Limburg tot geloofszekerheid gekomen en durft hij het Woord van God te omarmen. In een video van Levend Geloof vertelt hij wat daaraan voorafging. Maak tijd voor zijn indrukwekkende getuigenis.

"Ik ben Gerco, opgevoed in de Gereformeerde Gemeente en dus in een reformatorisch gezin. Op jonge leeftijd heb ik al mogen ervaren dat God echt leeft. Mijn ouders hebben negen kinderen en daarnaast nog drie die inmiddels in de hemel zijn. Die zijn tijdens de zwangerschap van mijn moeder overleden", vertelt Gerco.

Toen dat enorme leed het gezin van Gerco binnenkwam, was hij nog zeer jong. "Ik was vier, zes en tien jaar oud toen dat gebeurde. Wat mij opviel is hoe mijn ouders daarmee omgingen, en dan met name mijn moeder. Op het moment dat de begrafenis van Nathalie, het laatste kindje dat overleed, aanstaande was en mijn moeder die ochtend op het kraambed lag, vroeg zij mij of ik het kistje wilde dichtschroeven. Dat wilde ik niet. Mijn ouders hebben dat uiteindelijk zelf gedaan. Ondertussen stond ik er met mijn broers en zussen omheen en zongen we samen psalm 68 vers 10: 'Geloofd zij God met diepst ontzag."

"Toen we dat zongen, was iedereen in tranen. Ik ervaarde toen heel sterk dat God echt leeft en dat mijn moeder een levend geloof had. Want op zo`n moment kun je dit niet zomaar zingen, dit kan je alleen zingen als je Christus echt kent. Dan weet je dat er uitkomst is tegen de dood en dat God vanuit Zijn goedheid ons een zalig en eeuw leven wil geven."

"In de jaren daarna heb ik veel gebeden om een nieuw hartje. Soms ging ik naar beneden, als ik wakker werd, en zei ik: 'Ik weet niet hoe ik bekeerd moet worden.' Mijn ouders stuurde me dan weer naar boven en zeiden dat ik veel om een nieuw hartje moest bidden. Ik bad steeds om een nieuw hartje, maar het kwam maar niet."

Er gebeurde iets wonderlijks op het moment dat Gerco op zijn vijftiende het boek 'Rondom de enge poort' van Charles Spurgeon van zijn moeder kreeg. "Ik ben het gaan lezen en ik hoopte dat dit ook het moment zou zijn dat ik Christus echt zou leren kennen en vergeving van zonde zou ontvangen. Toen ik het boekje las, was het alsof de schellen van mijn ogen vielen. Ik ontdekte hoe eenvoudig het evangelie eigenlijk wel niet is. Je mag geloven dat Jezus Christus ook voor jouw zonden gestorven is en je daaruit mag leven."

Desondanks hield de twijfel aan, vertelt Gerco. "Tussen mijn 15e en 17e heb ik mij vaak afgevraagd of ik echt een kind van God was. Het ene moment geloofde ik dat en op het andere moment niet. In diezelfde tijd ben ik gaan evangeliseren, want ik werd van binnen zo blij van de boodschap. Ik dacht: 'Iedereen moet weten hoe eenvoudig het evangelie is.' Ik ben naar mensen toegegaan om over Jezus te vertellen."

"Maar ik had maar weinig gelovigen om mij heen, vertelt Gerco verder. "Maar ik kende wel een vrouw die keurig in het zwart liep en elke zondag twee keer naar de kerk ging. Ook doordeweeks. Ik dacht: 'Dit is een echte christen, een ware gelovige.' Ik stapte op haar af en vroeg of ze mijn zus in Christus is en of ze de Heere Jezus kent. Toen zei ze: 'Of ik de Heere Jezus ken weet ik niet, maar of dat van jou waar is weet ik ook niet. Bid maar veel om ontdekkend licht.'

Flink in de war fietste Gerco vervolgens naar huis en riep hij de Heere aan: 'Heere, nu wil ik het weten. Als ik echt een kind van U ben, vertel het mij. Als het niet zo, wil ik het ook weten. Geef mij nu dat ontdekkend licht.' Ik opende mijn ogen en ik pakte mijn Bijbel erbij. Deze viel open in Galaten 1. Ik deed hem weer dicht en opende de Bijbel opnieuw, wederom viel hij in Galaten 1 open."

"Wat staat daar? De vrouw die ik sprak, zei dat ik van een geroepen knecht van God moest horen of ik een kind van God ben. In Galaten 1 staat: 'Paulus, een apostel, niet geroepen van mensen, nog door een mens maar door Jezus Christus en God de Vader die Hem uit de doden opgewekt heeft.' Ik wist, welk antwoord het ook zou worden, dat het antwoord kwam van een geroepen dienstknecht van God."

'En al de broeders die met mij zijn aan de gemeente van Galatië, genade zij u en de vrede van God de Vader en onze Heere Jezus Christus', leest Gerco vervolgens hardop voor. "Dus ook mijn Heere Jezus Christus. Toen ik dat las, was dat voor mij al genoeg."

Benieuwd naar het volledige verhaal van Gerco? Deze is hieronder volledig te zien.

Zijn indrukwekkende getuigenis deelde hij al eerder in gesprek met CIP.nl en is hier volledig te lezen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

A
Geloofd zij God met diepst ontzag. Geweldig mooi, jouw getuigenis, Gerco!