Melissa
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

16 juni 2022 door Redactie

Melissa kende een donker bestaan maar God zorgde voor een grote ommekeer

Overspanningsklachten, verbroken relaties en zoeken naar bevestiging die ze maar niet wist te vinden. Lange tijd was het donker in het leven van Melissa. Maar nu gaat het met haar beter dan ooit tevoren. En dat heeft ze naar eigen zeggen volledig te danken aan God die ze na jaren kwijt te zijn geraakt weer zocht. Haar indrukwekkende verhaal deelt zij in een video van het platform Xpedition Glory.

“Op dit moment zit ik wel in een hele bijzondere fase. Ik ben net getrouwd met Gert-Jan en samen hebben we afgelopen jaar een huis gekocht. Hier hopen wij in februari (2022) te gaan wonen, het is een prachtige fase waarin we op dit moment zitten”, vertelt Melissa.

Dat voorspoed in het leven niet vanzelfsprekend is, heeft Melissa zelf aan de lijve ondervonden. “Een aantal jaar geleden ging het eigenlijk niet zo goed met mij. Ik had overspanningsklachten die zodanig waren dat alledaagse dingen niet lukte. Een belangrijke factor daarin was dat ik mij vooral aan anderen gaf. Ik was altijd heel erg aan het pushen om de beste versie van mijzelf te zijn en wilde het ook altijd goed doen en daarbij voor anderen klaarstaan. Dat zorgde er ook voor dat ik ten opzichte van mijzelf enorm kritisch was.”

“Het dieptepunt was eigenlijk het moment dat ik merkte dat het mij niet meer lukte om er voor anderen te zijn. Op dat moment was ook net mijn eerdere relatie verbroken. Ik woonde met hem samen, dus ben ik weer bij mijn ouders ingetrokken. Ook op het werk liep het niet zoals ik wilde en hoopte. Op een gegeven moment was ik gewoon leeg en op.”

“Als ik mijn huidige situatie nu vergelijk met de relatie die ik eerder had, denk ik soms: ‘Meid, wat was je af en toe aan het doen?’ Ik had mijzelf op dat moment nog niet gevonden. Ik zocht iets in die relatie, een soort liefde en bevestiging waarvan ik nu weet dat ik het daar nooit zou hebben gevonden.”

Melissa vertelt dat ze met het geloof vanuit huis is opgegroeid. “Als tiener heb ik het uiteindelijk losgelaten. Veel van mijn vriendinnen op dat moment waren niet christelijk. Op de een of andere manier matchte het niet.”

Toen Melissa overspannen raakte, maakte ze een keuze die haar leven voorgoed zou veranderen. “Dat was het moment waarin ik de keuze maakte om God weer te gaan volgen. Ik dacht: ‘Er is op dit moment niets anders voor mij, behalve God. Hij was het enige waar ik op terug kon vallen.”

“Ik weet nog dat ik op een luchtbed in een logeerkamer bij mijn ouders lag en dacht: ‘Dit gaat gewoon niet.’ Ik ben gaan bidden. Het is niet alsof ik voelde dat God er meteen weer was, maar ik besefte wel dat het een eerste stap was. De dag erna werd ik wakker en bedacht ik mij dat het gewoon anders moet. Ik proefde een stuk vastberadenheid om terug te keren en God weer te betrekken in mijn leven.”

Melissa sloot zichzelf vervolgens aan bij een Bijbelschool en een kerk. “Ik zag ook wel dat ik anderen nodig had. Het was eigenlijk voor het eerst in mijn leven dat ik mensen toeliet om mij daarin ook te helpen.”

“Al met al is het wel echt een proces van een jaar geweest waarin God mij liet zien: ‘Ik ruk niet in een keer die pleister eraf, maar steentje voor steentje breek ik wel jouw muur af.’ God liet mij telkens weer iets nieuws zien. In mijn gebeden heb ik tegen God gezegd: ‘Waar was U op bepaalde momenten?’ God heeft mij laten zien dat Hij er altijd wel bij was, ook in de moeilijkheden die ik toen kende en in de situaties waarin ik verkeerde. Ik kon het alleen zelf niet zien op dat moment.”

“De trouw van God is ontzettend bijzonder maar ook omdat God een ‘echte gentleman’ is. Hij komt niet als een soort vuurbal even je leven binnen, maar Hij komt naast je staan en zegt: ‘We gaan dingen aanpakken, maar ook op jouw tijd.’ Ik vind het zo bijzonder hoe God de dingen leidt. Anderhalf jaar terug besloot ik om een dromenboekje bij te houden. Als ik nu terugkijk, dan besef ik dat God mij gezegend heeft. Ik heb een lieve man, een huis en een baan waar ik volledig op mijn plek ben. Ook de relaties met mijn familieleden zijn goed hersteld, beter dan ooit tevoren. Dan denk ik: ‘Wauw.’

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen