Stronglife
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

16 juni 2022 door Redactie

Video Stronglife: “God kijkt zoveel anders naar mensen dan wij dat doen”

"Ik geloof niet dat jij hier zomaar op aarde bent, maar dat God jou wonderlijk gemaakt heeft”, vertelt Jeroen voor 't Hekke van Stronglife aan een volle zaal tijdens een speciale jongerendienst in Elburg. In deze video staat het thema 'Je hart beschermen' centraal. Hoe doe je dat precies? Jeroen voor 't Hekke heeft een belangrijke tip voor jou die je leven als christen misschien wel voorgoed verandert. 

“Als je je hart wil beschermen, begint dat door te bestuderen hoe je naar jezelf kijkt maar vooral wat God daarover zegt in de Bijbel. Dat is het eerste wat je mag onthouden. Dat staat soms haaks op wat je hoort en ziet en de indrukken die je over jezelf hebt. In Genesis 1 vers 27 lezen we dat je naar het evenbeeld van God geschapen bent. Toen God mensen maakte, zei Hij: ‘Ik wil ze maken zodat ze Mij weerspiegelen.’ Dus jij hebt het in je dat als iemand naar je kijkt, iemand God in jou mag zien.”

“In Psalm 139 zegt David: ‘U bent degene die mij wonderlijk gemaakt heeft.’ Ik geloof niet dat jij hier zomaar op aarde bent, maar dat God jou wonderlijk gemaakt heeft. Misschien is dat soms moeilijk om te geloven, maar toch is het zo: Jij bent bijzonder. In Efeze 1 vers 5 lezen wij dat door wat Jezus aan het kruis voor jou gedaan heeft, God jou uitgekozen heeft om een zoon of dochter van Hem te zijn.”

“God kijkt zoveel anders naar ons dan wij soms leren over hoe we naar onszelf mogen kijken. Als ik soms in de spiegel kijk, voel ik mij knap maar soms ook waardeloos. Dan denk ik: ‘De tempel van de Heilige Geest is weer goed gevuld.’ God kijkt echter verder dan ons uiterlijk en ons gewicht, maar ook als het gaat om ons IQ of onze status. Hij heeft jou uniek gemaakt en daarom houdt Hij van je.”

Dat God geheel anders naar mensen kijkt dan dat wij zelf doen, blijkt uit de voorbeelden die Jeroen vervolgens geeft. “David werd gezien als een herder. Toen de profeet Samuel aan Davids vader vroeg waar zijn zonen waren, werd David zomaar even vergeten. God zag echter geen herder in hem, maar een koning. Als we het dan hebben over Jozef, hij werd door zijn broers als een dromer gezien. God zag in hem een redder. Iemand die ervoor kon zorgen, dat ondanks de hongersnood die er was, mensen in leven bleven.”

“Dus als je je hart wil beschermen, kijk dan wat God zegt over wie jij bent. Schrijf het op en hang het desnoods op een plankje boven je bed. Of maak een screenshot en stel die in op de homepage van je telefoon. Zodat je als je de volgende ochtend wakker wordt direct ziet wat God over jou zegt.”

Benieuwd naar de volledige video? Deze is hieronder te zien.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen