EO
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 juni 2022 door Redactie

EO-platform Lazarus stopt: 'Onderliggende thema nu breder omarmd binnen EO'

Er komt binnenkort een einde aan EO-platform Lazarus. Dat maakt het platform zelf bekend op haar website. De EO nam het besluit omdat Lazarus zichzelf overbodig gemaakt zou hebben doordat het principe van het platform inmiddels ‘binnen de EO breder omarmd is, mede dankzij de inzet van de Lazarus-redactie’.

Lazarus is een platform voor mensen die ‘vragen durven te stellen over, worstelen met, maar ook houden van het christelijk geloof’, zo schrijft men zelf. ‘Lazarus is er voor christenen binnen én buiten de kerk die zoeken naar relevantie, vernieuwing, emancipatie en sociale gerechtigheid.’ Het platform ontstond zeven jaar geleden en is vooral bedoeld voor geloofstwijfelaars en kritische gelovigen. Maar nu komt er dus een einde aan.

‘We hebben rotnieuws’, maakt de redactie bekend op de eigen website. ‘Lazarus stopt binnenkort. De EO heeft dit besloten omdat ‘het onderliggende thema van Lazarus: geloven én vragen, inclusief de rafels die erbij horen, inmiddels binnen de EO breder omarmd is, mede dankzij de inzet van de Lazarus-redactie’.’

Eindredacteur Mariete van Driel is verdrietig over het besluit maars schrijft ook dankbaar te zijn voor ‘alle inzichten, de mooie woorden, ontroerende verhalen en de eigenzinnigheid en oprechtheid van al die schrijvers’. Begin juli stopt het platform ermee. Op termijn verhuist alle content naar eo.nl/gelovenenvragen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

S
Dit lijkt wat geruisloos te gaan, maar is in de geschiedenis van de EO veelbetekenend. Triest om te zien hoe de EO, wellicht met de goede intentie met Lazarus gestart om ‘relevant’ te blijven, eigenlijk het omgekeerde heeft bereikt en met deze stap aantoont nagenoeg volledig te zijn geassimileerd door de omringende seculiere cultuur en daarmee het historische, orthodoxe en Bijbelse christelijke wereldbeeld heeft verruild voor een progressieve en afgezwakte versie die vooral appelleert aan hedendaagse culturele waarden en gevoeligheden.