jongen ziekenhuis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 juni 2022 door Redactie

Artsen krijgen toestemming beademing 12-jarige jongen te stoppen ondanks religieuze bezwaren ouders

Artsen mogen de beademing van Archie Battersbee (12) stoppen volgens de rechter, ondanks de religieuze bezwaren van de ouders. "Tot God het zegt laten wij Archie niet gaan", reageert de moeder van Archie, Hollie Dance.

De ouders van Archie worden bijgestaan door belangenbehartiger Christian Legal Centre (CLC). "Tot het Gods tijd is, zullen wij niet accepteren dat we hem moeten laten gaan. Ik heb weleens van wonderen gehoord waarin mensen weer bijkwamen nadat ze hersendood waren verklaard", aldus moeder Hollie Dance. "We geloven niet dat Archie genoeg tijd heeft gehad, vanaf het begin heb ik altijd gedacht: waarom al die haast? Zijn hart klopt nog. Hij heeft mijn hand vastgepakt. Als zijn moeder weet ik dat hij er nog is."

De rechter bracht een bezoek aan de jongen in Royal London Hospital. Ze omschreef Archie als een "lieve jongen", maar hij was volgens de rechter al hersendood. "Het bewijsmateriaal dat ik heb bekeken laat een geleidelijke verslechtering zien vanaf het begin van Archies opname in het ziekenhuis, toen hij al een zeer ernstig hersenletsel had opgelopen omdat de bloedtoevoer naar zijn hersenen beperkt was en hij niet genoeg zuurstof had gehad", schrijft rechter Arbuthnot. "Het is duidelijk ... Archie is dood." De rechter geeft artsen toestemming om de beademing van Archie te stoppen en niet te handelen wanneer zijn hart stopt. "We zullen in hoger beroep gaan. We geven niet op voor Archie", reageert de moeder van de jongen. Zolang de rechtszaak en het hoger beroep loopt, mogen de artsen niet handelen op de uitspraak en de toestemming van de rechter.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

T
Het is toch te bizar voor woorden...

Wetenschap vermeerderd smart zegt God...