Arab VS
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 juni 2022 door Patrick Goede

VS wil Arabische staten en Israël verenigen in strijd tegen kernwapens Iran

Democraten en Republikeinen hebben donderdag in beide Kamers van het Congres in de Verenigde Staten nieuwe wetgeving voorgesteld om Israël en zijn Arabische buren te verenigen tegen Iran, dat meldt CBN News.

Dit bijzondere wetsvoorstel, de Deterring Enemy Forces and Enabling National Defenses (DEFEND) Act genaamd, “adviseert de Verenigde Staten om samen te werken met bondgenoten en partners in de regio om een ​​geïntegreerd lucht- en raketverdedigingssysteem te bouwen om zo de dreiging van Iran en zijn gewelddadige extremistische groeperingen het hoofd te kunnen bieden', aldus senator Joni Ernst (R-IA), die de leiding heeft over dit wetsvoorstel.

De maatregel vereist dat het Pentagon samenwerkt met Israël, Jordanië, Egypte, Saoedi-Arabië, Irak, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Qatar, Oman en Koeweit om een ​​combinatie van lucht- en raketverdedigingscapaciteiten in te zetten om de regio te beschermen tegen Iran en door hen gesteunde extremistische groeperingen.

Het is onduidelijk of de in het wetsvoorstel genoemde landen hebben ingestemd met het voorstel. De wetgeving is de meest recente poging van Washington om voort te kunnen bouwen op de Abraham-akkoorden, waarbij Israël in 2020 formele banden aanging met de VAE, Bahrein, Marokko en Soedan via door de VS bemiddelde overeenkomsten.

Stabiliteit
"Het volledige potentieel van de Abraham-akkoorden, economische samenwerking, uitwisseling van onderwijs en handelsovereenkomsten tussen Israël en onze partners in het Midden-Oosten, kan niet worden bereikt zonder onze inzet voor collectieve veiligheid", zegt senator Ernst. “De rol van Amerika bij het activeren en onderhouden van de banden met onze bondgenoten en partners in het Midden-Oosten moet zich ontwikkelen naarmate gewelddadige extremisten, zoals Iran, hun tactiek veranderen en nieuwe systemen aanleggen die catastrofale schade kunnen toebrengen aan burgerdoelen."

Sen. Ernst en collega-republikein James Lankford, introduceerden de wetgeving in de Senaat samen met de democraten Jacky Rosen en Cory Booker. Ondertussen onthulden de republikeinen Cathy McMorris Rodgers, Ann Wagner en Don Bacon het wetsvoorstel in het Huis van afgevaardigden, samen met de democraten Brad Schneider, Jimmy Panetta en David Trone. Alle wetgevers zijn lid van de Abraham Accords Congressional Caucus die eerder dit jaar werd opgericht. 

"Naarmate de bedreiging van kernraketten tegen onze partners in het Midden-Oosten toeneemt, is deze tweeledige wetgeving van cruciaal belang om de veiligheid en beveiliging van de regio te waarborgen", zei senator Booker. "Door de samenwerking tussen de ondertekenaars van de Abraham-akkoorden en andere regionale partners te versterken en aan te moedigen, zal dit wetsvoorstel ook bijdragen aan een vreedzamere en stabielere regio."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Prima initiatief.

Maar ik denk dat Israël de Iraanse atoomontwikkeling eigenhandig gaat uitschakelen. Veel signalen duiden daarop