Schotland drugs
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 juni 2022 door Redactie

Schotse christenen actief in bestrijden drugsverslavingen

Uit nieuw onderzoek blijkt dat christenen een actieve rol hebben in het bestrijden van drugsverslavingen in Schotland. Kerken en organisaties hebben volgens het onderzoek van Evangelical Alliance en Serve Scotland ruim 2.300 personen geholpen bij het herstellen van hun drugsverslaving in de afgelopen 10 jaar, aldus Christian Today. "We hebben hoop", staat in het rapport.

Schotland heeft te maken met extreme drugs- en alcoholverslavingen onder verschillende bevolkingsgroepen. "De toename van de mentale gezondheidscrisis, sociaal-economische uitdagingen en beperkte beschikbare klinische steun door de coronavirus pandemie is de verslavingsproblematiek toegenomen in de afgelopen tien jaar", luidt het onderzoeksrapport. "Maar we hebben hoop. Tientallen jaren hebben kerkelijke gemeenschappen en christelijke organisaties sterk geïnvesteerd in het bouwen van persoonlijke en online hulpcentra voor drugsverslaafden." Een kwart van het aantal beschikbare bedden voor herstellende verslaafden in Schotland wordt voorzien door christenen.

In het rapport wordt het getuigenis van de Schotse Liam vermeld. "Ik worstelde al mijn hele leven met angst en spanningen na een traumatische gebeurtenis in mijn jeugd", vertelt hij. "Na 20 jaar drugs- en alcoholgebruik om de pijn te verzachten, was ik meer gebroken dan ik ooit mogelijk had geacht. Als Haven (een van de christelijke organisaties vermeldt in het rapport, red.) er niet was geweest, was ik waarschijnlijk nu dood en was mijn familie nu  wanhopig. Ik kan de medewerkers niet terugbetalen voor alles wat ze voor mij en mijn familie hebben betekend. Jezus redt nog steeds mensen, Hij geneest nog steeds mensen en Hij verandert nog steeds mensenlevens. Ik ben het levende bewijs."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Die foto is wel geweldig gevonden. Wat mij wel opvalt in deze, als we op de zelfde manier zouden omgaan, zoals sommigen willen dat wij met homoseksuelen om gaan, dan worden verslaafden gewoon ons kerk uit gebonjourd en dat is het dan. Want schandknapen en knapenschenders staan in het zelfde rijtje als dronkaards.

Maar als we het omdraaien, wanneer alcoholverslaafden er mogen zijn, dan ook homoseksuelen en alle anderen die niet in het perfecte plaatje passen.