Kavanaugh
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 juni 2022 door Redactie

Gewapende man opgepakt die conservatieve rechter Hooggerechtshof wilde vermoorden

Opvallend nieuws vanuit de Verenigde Staten. In een voorstad van Washington is eerder deze week een gewapende man aangehouden die van plan was om de conservatieve rechter Brett Kavanaugh te vermoorden. Dit vanwege het voornemen van het hooggerechtshof om het landelijk geldende recht op abortus af te schaffen. Daarnaast noemde de man de wapenwetgeving als reden.

Het betreft een 26-jarige inwoner van Californië die in de buurt van de woning van de rechter van het Hooggerechtshof werd opgepakt. Hij had een pistool met munitie bij, maar ook een mes, pepperspray, ducktape en tiewraps. De man belde zelf het alarmnummer om te vertellen dat hij Kavanaugh wilde vermoorden en vervolgens zichzelf om het leven zou brengen. Nog voor hij de telefoon ophing, werd hij al door twee lokale agenten overmeesterd. Hij vertelde nadien dat hij het pistool speciaal had aangeschaft om de rechter en daarna zichzelf van het leven te beroven. De man is aangeklaagd voor poging tot moord op een rechter van het Hooggerechtshof.

De man gaf tegenover de politie aan twee redenen te hebben voor zijn voornemen. Hij is boos omdat het Hooggerechtshof van plan is om het landelijk recht op abortus af te schaffen en de verschillende staten weer zelf te laten beslissen over abortuswetgeving. Daarnaast stelde hij zeker te weten dat Kavanaugh voor een versoepeling van de wapenwetgeving zal stemmen.

Kavanaugh
Het is in de Verenigde Staten onrustig sinds het voornemen van het Hooggerechtshof om het landelijke recht op abortus af te schaffen, is uitgelekt. Er wordt veel en agressief gedemonstreerd bij onder meer de huizen van rechters van het Hooggerechtshof. Ook bij het huis van Kavanaugh werd meermaals gedemonstreerd. De rechters worden sinds het lek permanent bewaakt door federale agenten. Kavanaugh is in 2018 door toenmalig president Donald Trump benoemd als rechter van het Hooggerechtshof. Daardoor kregen conservatieven een meerderheid. Rechts worden in het Hooggerechtshof benoemd voor het leven.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen