kathedraal limburg
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 juni 2022 door Redactie

Rector Duitse priesteropleiding dood gevonden na beschuldigingen seksueel misbruik

De 49-jarige Christof May, rector van de priesteropleiding van het Duitse Bisdom Limburg is dood aangetroffen. May was net op non-actief gesteld nadat hij beschuldigd werd van seksueel misbruik. Bisdom Limburg reageert verslagen op het overlijden. Dat melden verschillende Duitse media.

Christof May was onder met name liberale kaholieken een populaire man. Hij sprak zich regelmatig uit voor gelijk binnen de kerk en kwam op voor vrouwen, de lHBTIQ+ gemeenschap en mensen die gescheiden waren. Zo was hij onder meer een voorstander van vrouwelijke priesters.

De afgelopen tijd kwamen er echter beschuldigingen van seksueel misbruik aan zijn adres. Dat leidde er toe dat er afgelopen woensdag een persoonlijk gesprek met hem is gevoerd, zo meldt het bisdom in een e-mail aan medewerkers. Na dat gesprek is hij op non-actief gesteld en tijdelijk uit al zijn functies ontheven zodat er onderzoek kon worden gedaan naar de beschuldigingen. Kort daarna werd May echter dood aangetroffen. Er is nog niets bekend over de doodsoorzaak.

‘We zijn geschokt en vol verdriet over het overlijden van Christof May’, laat het bisdom in de e-mail weten. ‘Zijn dood raakt ons allemaal. We hebben een toegewijde en zeer gewaardeerde zielenzorger verloren.’

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen