Martijn
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

13 juni 2022 door Redactie

Martijn wilde niet meer leven maar God verrichte grote wonderen in zijn leven

“Jezus, als U bestaat, dan wil ik het gewoon zien”, schreeuwde Martijn in zijn diepe wanhoop uit op zijn slaapkamer. Als Martijn tussen zijn achtste en tiende levensjaar vrijwel blind raakt en vanaf zijn achttiende ook nog een scheefgroei in zijn rug heeft, hoeft het van hem niet meer. Totdat hij op straat twee jongens tegenkomt die voor hem bidden en er een groot genezingswonder plaatsvindt. Over dat en meer vertelt Martijn uitgebreid in een nieuwe en indrukwekkende video van Xpedition Glory.

“Ik ben christelijk opgevoed bij mijn ouders in Oldebroek. Tot mijn vijftiende heb ik daar gewoond. Daarna ben ik intern bij Bartimeüs terechtgekomen, Bartimeüs is een instelling voor mensen die visueel beperkt zijn, dus slechtziend of blind. Bij mij werd namelijk op mijn vijfde jaar vastgesteld dat ik een bepaalde oogaandoening heb. Dat resulteerde in het feit dat ik binnen twee jaar, tussen mijn achtste en tiende jaar, van 80 procent zicht naar hooguit acht procent zicht ging", vertelt Martijn.

"Dat was heel lastig. Ik had bijvoorbeeld 10 vriendjes en die vriendjes waren er plots niet meer. Ik kon fietsen, en dat was in een keer voorbij. Dat leverde heel veel woede, frustratie en teleurstelling op, die ik eigenlijk nooit verwerkt heb. Ik voerde gesprekken met pedagogen en pyschologen, wat mij zeker geholpen heeft. Toch bleef er frustratie achter."

"Toen ik achttien werd, kreeg ik te maken met een scheefgroei in mijn onderrug. Ik was dus zowel visueel als lichamelijk beperkt en kon nog maar heel weinig", zegt Martijn.

"Ik had zoveel pijn in mijn rug dat ik op een gegeven moment zelfs niet meer verder wilde leven. Ik had geen zin meer in dit leven. Op mijn kamer heb ik het uitgeschreeuwd: 'Jezus, als U bestaat, dan wil ik het gewoon zien.'

Op een gegeven moment komt Martijn in Zwolle twee jongens tegen op straat. De jongens hebben op dat moment net een training achter de rug waarin hen geleerd is hoe ze voor de zieken kunnen bidden. Ze vragen of ze wellicht voor Martijn mogen bidden. "Wat mij het meest raakte, is dat ze vroegen wat ik zelf wilde. Ik ben altijd heel dwangmatig opgevoed in de zin van: Je gaat twee keer naar de kerk, je volgt catechisatie en je leest uit de Bijbel. De jongens zeiden: 'Als je wilt, dan bidden we voor je. Het hoeft of moet niet, maar het mag.' 'Ik had een keuze', dacht ik toen maar ook: 'Wat heb ik te verliezen?'

"Ze hebben in totaal twee keer voor mij gebeden. De eerste keer nadat ze gebeden hadden, voelde ik warmte door mijn rug stromen. Mijn pijn nam af. 'Wat is dit bijzonder', dacht ik. 'We willen nog een keer voor je bidden', zeiden ze. 'Zijn er negatieve dingen over je uitgesproken?', vroegen ze aan mij. Ik wist nergens van. 'Wat dan?', zei ik terug. 'Heb je wel eens gezegd dat je niet meer kan lopen en dat je de rest van je leven in een rolstoel zal zitten?' 'Ja', was mijn antwoord. 'Dan moeten die leugens verbroken worden.'

"Tot op de dag van vandaag weet ik nog steeds niet hoe, wat of waar, maar er werd iets in mijn rug rechtgezet, vertelt Martijn. "Vanaf dat moment kon ik alles weer, lopen, jumpen en werken. Toen wist ik het zeker: 'Dit is Jezus.' Ik vroeg het Hem: 'Als U echt bestaat, wil ik het zien.' Ik heb het gezien."

"Ik ben enorm dankbaar dat Jezus in mijn leven gekomen is. Hij woont in mij en Zijn liefde stroomt door mij heen. Ik mag die liefde overal uitdelen, op mijn werk, op straat en in de familie. Een mooi spreekwoord zegt: 'Waar het hart vol van is, stroomt de mond van over.' Zo is dat bij mij ook. Natuurlijk horen genezing en bevrijding bij het koninkrijk van God, maar ten diepste gaat het om Jezus. Als Hij in je hart en leven komt, dan verandert alles."

Benieuwd naar de volledige video? Deze is hieronder te zien.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen