Paus Franciscus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 juni 2022 door Redactie

Meer ruimte voor vrouwen in nieuwe constitutie Vaticaan

Een nieuwe constitutie is ingesteld in het Vaticaan. In de nieuwe statuten is er meer ruimte gekomen voor de rol van de vrouw. Vrouwen kunnen voortaan leidinggevende posities bekleden, meldt CNE News.

Ondanks dat de vrouwen leiding mogen geven aan ministeries in het Vaticaan, is het voor hen nog steeds niet mogelijk om priester, bisschop of paus te worden. Daarnaast is het nog steeds verboden voor katholieke geestelijken om te trouwen. De herorganisatie van het leiderschap binnen de Rooms-Katholieke Kerk is een historische gebeurtenis. Nooit eerder waren er zoveel mogelijkheden voor vrouwen om leidinggevende functies te bekleden binnen de eeuwenoude kerk.

In de constitutie wordt meer uitleg gegeven over de versimpelde overheidsstructuur van het Vaticaan. Paus Franciscus herorganiseert de raden, gemeenschappen en andere subgroepen. Alle verschillende bestuurseenheden heten voortaan 'dicasterie'. De meest prominente is de dicasterie van evangelisatie. De paus is zelf de voorzitter van dit bestuursorgaan, hij wil de komende tijd de nadruk leggen over het verspreiden van het christelijke geloof volgens Vatican News. De paus geeft daarnaast meer prioriteit aan liefdadigheid door de organisatie die zich inzet voor armen en minderbedeelden tot een dicasterie te benoemen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Hoog tijd voor een pauze...