Open Doors
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 juni 2022 door Open Doors

Open Doors zag werk en betrokkenheid groeien terwijl aantal vervolgde christenen naar recordhoogte steeg

Hoewel het aantal vervolgde christenen in 2021 wereldwijd naar recordhoogte steeg, kwamen de inkomsten ruim boven verwachting uit. Open Doors Directeur Maarten Dees: “In termen van middelen en mogelijkheden heeft de Here God ons in 2021 royaal gezegend. Het is alsof Hij ons influistert: ja, de nood neemt toe, maar weet dat Ik onbeperkt ben qua middelen en mogelijkheden. Het werk groeide. Steeds meer mensen besloten betrokken te raken bij het werk voor de vervolgde kerk.” 

De coronapandemie stelde Open Doors overal voor uitdagingen. Lockdowns en reisbeperkingen bemoeilijkten de uitvoering van de veldprogramma's, en het mag een wonder heten dat zoveel projecten toch grotendeels uitgevoerd konden worden. Meer dan ooit ondersteunden christenen in vrije landen hun vervolgde geloofsgenoten. 

De urgentie om in te spelen op de groeiende nood blijkt uit de Ranglijst Christenvervolging, het jaarlijkse overzicht over geloofsvervolging wereldwijd. Meer dan 360 miljoen christenen lijden onder extreme vervolging, die steeds zwaardere vormen aanneemt. Een op de zeven christenen heeft te maken met geweld, verdrukking, discriminatie, terreur en uitsluiting.  

Voor Open Doors Nederland was 2021 een uitzonderlijk jaar, omdat ondanks de Covid 19-pandemie ruim 1,1 miljoen euro boven het doelstellingsbudget kon worden gerealiseerd. Hierdoor kon Open Doors Nederland ruim negen ton meer afdragen voor het veldwerk dan begroot.

Meer activiteiten  
De verlammende greep van de coronacrisis op de samenleving zwakte in de loop van 2021 af. Voor het eerst in twee jaar kon er weer een Open Doors-dag plaatsvinden, waarbij meer dan tweeduizend bezoekers naar de Midden Nederland Hallen in Barneveld kwamen. Daarnaast namen online evenementen als Avond voor Gebed en de Virtuele Reis naar landen met geloofsvervolging een hoge vlucht. 

Onverminderd zette Open Doors Nederland in 2021 haar activiteiten voort. In de zomer werkte zij met collega-kantoren in het buitenland mee aan de verschijning van het rapport Destructive Lies (Verwoestende Leugens), een onafhankelijk internationaal onderzoek over de onrustbarende situatie in India. Ook bracht Open Doors Nederland het tijdschrift Typisch Noord-Korea uit over geloofsvervolging onder het regime van Kim Jong-un. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen