Leeuw van Juda
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 juni 2022 door Patrick Goede

Jeruzalem: Bronzen beeld 'Leeuw van Juda' symboliseert relatie tussen christenen en Joden

In Jeruzalem is een bronzen beeld opgetuigd dat de relatie tussen christenen en Joden moet symboliseren. Het bronzen beeld van een leeuw is omgedoopt tot 'Leeuw van Juda'. 

Het beeldhouwwerk van de Leeuw van Judah is gemaakt door de Amerikaanse christelijke kunstenaar Max Greiner en werd enkele jaren geleden aan Israël gegeven als een gebaar van vriendschap en Amerikaanse christelijke steun aan het Joodse volk van Israël. De ruim 200 kilo zware en bijna vier meter lange bronzen leeuw werd geïnstalleerd in een van de grootste parken van Jeruzalem.

“Wij danken u voor dit beeld dat de Leeuw van Juda voorstelt. We danken U Heer dat U de Leeuw bent. We danken U, Heer, dat geen enkel wapen dat tegen ons is gevormd, zal slagen. We danken U, Heer, dat we ambassadeurs zijn van de Koning der Koningen en Heer der Heren en dat zelfs de poorten van de hel niet zullen zegevieren”, bad Nick Vujicic, directeur van 'Leven zonder ledematen'.

Rabbi Pesach Wolicki, die bij de inwijding sprak, vertelde hoe God Zijn beloften heeft vervuld om zowel het Joodse volk te verdelen over de aarde om hen daarna weer te verzamelen en hen de staat Israël te geven.

Profetie
En even belangrijk, zei hij, is Gods vervulling van Zijn woorden in Psalm 126, waarin staat dat wanneer Hij Zijn volk terugbrengt, mensen zullen zeggen: "Hij heeft grote dingen voor hen gedaan". 

De rabbi vervolgt: "Het gebed, de steun en de vriendschap van christenen in de richting van de Joodse staat, de staat Israël, is niet minder een vervulling van bijbelse profetieën dan het bestaan van de staat Israël zelf", zei hij. "De groeiende positieve relatie tussen christenen en Joden is één van de meest wonderbaarlijke ontwikkelingen in de recente geschiedenis", zei Wolicki.

“Dit beeldhouwwerk van de Leeuw van Juda markeert dit wonder voor het nageslacht. De komende decennia en eeuwen zullen bezoekers van Jeruzalem naar deze plek komen, de inscriptie lezen en eraan herinnerd worden dat terwijl de staat Israël in onze tijd bloeide, Amerikaanse christenen ons schouder aan schouder in liefde en vriendschap steunden”, zei hij.

Zegen
De plaatsvervangend burgemeester van Jeruzalem, Fleur Hassan-Nahoum, prees de nauwe betrekkingen tussen christenen en joden ook. "Als we in het Hebreeuws iets speciaals inwijden als dit, iets dat de ongelooflijke vriendschap tussen joden en christenen en de evangelische gemeenschap symboliseert, dan bidden we", aldus Hassan-Nahoum.

"De Hebreeuwse zegen, vaak gebruikt om speciale gelegenheden te vieren en God te bedanken voor unieke ervaringen of het verwerven van speciale bezittingen, zegt: ' 'Gezegend zijt U, Heer, onze God, Koning van het Universum, die ons het leven heeft geschonken en ons heeft gesteund, en heeft toegestaan dat we op dit moment aankomen.'

We zijn zo gezegend dat we op deze plek zijn gekomen, om de oude stad van Jeruzalem te hebben, waar we zojuist Jeruzalemdag hebben gevierd, 55 jaar na de hereniging van de stad die koning David bouwde voor het Joodse koninkrijk Israël. De stad die alle stammen van het Joodse koninkrijk Israël verenigde, de stad die in het Hebreeuws vrede symboliseert”, voegde ze eraan toe.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

"We zijn zo gezegend dat we op deze plek zijn gekomen, om de oude stad van Jeruzalem te hebben, waar we zojuist Jeruzalemdag hebben gevierd."

Maar voor het gééstelijke volk van God, de gemeente van Christus, geldt:

Maar jullie zijn genaderd tot de berg Sion, tot de stad van de levende God, het hémelse Jeruzalem en tot tienduizendtallen van engelen en tot een feestelijke en plechtige vergadering van eerstgeborenen die ingeschreven zijn in de hémelen en tot God, de Rechter over allen en tot de geesten van de rechtvaardigen ... Hebr. 12:22,23