wet Rusland
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 juni 2022 door Redactie

Russische kerk wil traditionele waarden vastleggen in de wet

Traditionele christelijke waarden zouden moeten worden meegewogen in het besluit van de rechter, dat is het standpunt van de Russisch-Orthodoxe Kerk. Kerkelijk bestuurder Kipshidze Vakhtang Vladimirovich noemt de normen en waarden van de maatschappij te "links" en "divers", meldt CNE News.

Volgens Vakhtang Kipshidze, plaatsvervangend voorzitter van de synodale afdeling Betrekkingen tussen Kerk, Maatschappij en Media, is het goed om na te gaan of een rechterlijke uitspraak in overeenstemming is met traditionele waarden voor de handhaving van de wet. Bij traditionele waarden kan gedacht worden aan de opvattingen over het huwelijk tussen man en vrouw en de waarde van het leven.

De kerkelijk leider waarschuwt voor "linkse trends in de wetgeving". Kipshidze observeert hoe steeds meer wetten over bijvoorbeeld respect en discriminatie in het nadeel van religieuze opvattingen worden geïnterpreteerd. "Moraliteit is te divers bij het interpreteren van de wet", geeft Kipshidze aan. Hij pleit voor één interpretatie van de wet vanuit traditioneel christelijk oogpunt.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?