Pastorie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 juni 2022 door Redactie

Voormalig pastorie in Gelderland verwoest door grote brand

Door een grote brand is de voormalige pastorie van een kerk in het Gelderse Wamel volledig verwoest. Het bijgebouw van de kerk deed tegenwoordig dienst als opvanghuis voor jongeren met een verstandelijke beperking of psychische problemen. Niemand raakt gewond en de brand sloeg niet over naar de kerk.

De vlammen die uit het gebouw sloegen, zagen er dinsdagavond angstaanjagend uit. Toen de brandwaar aan het einde van de avond meldde dat de brand onder controle was, kwam het dan ook niet als verrassing dat men daar direct bij zei dat het gebouw volledig verwoest was. Wel had men kunnen voorkomen dat de brand oversloeg naar de aangrenzende kerk, waar de voormalig pastorie een bijgebouw van was.

Als pastorie werd het gebouw al lang niet meer gebruikt. Er woonden jongeren met een verstandelijke beperking of psychische problemen onder begeleiding. Op het moment dat de brand uitbrak, waren er drie bewoners aanwezig in het gebouw. Zij werden op tijd in veiligheid gebracht en worden ergens anders ondergebracht.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?