Park Church New York
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 juni 2022 door Redactie

Travestieten uitgenodigd voor pinksterviering in New Yorkse kerk

Een kerk in New York vierde dit jaar de Pride-maand en Pinksteren in één. Ze nodigden travestieten uit voor de pinksterviering in de Park Church van Elmira onder het mom van "worship is a drag", meldt de Christian Post.

Park Church deelde de uitnodiging voor de dienst op Facebook. Op de uitnodiging beeldden ze een man af in vrouwenkleding met make-up. In een reactie op zijn eigen website geeft voorganger J. Gary Brinn aan: "Net zoals er altijd interseksuele mensen zijn geweest, is er altijd diversiteit geweest in genderexpressie, zo is er ook altijd diversiteit geweest binnen het christendom."

De voorganger spreekt zich ook duidelijk uit tegen het idee dat God een autoritaire, gewelddadige, witte man is. "Als deze versie van God bij je past, ben ik denk ik niet de juiste voorganger voor je. Ik vindt zo'n God, gewelddadig en boos, verschrikkelijk en onwaardig mijn aanbidding en lofprijs te ontvangen. Zo'n God is een monster die ik al lang geleden heb losgelaten." Met de pinksterviering voor onder anderen travestieten hoopt predikant Brinn bij te dragen aan inclusiviteit binnen de kerk.

Brinn is niet de enige kerkelijke sympathisant van travestieten in de Verenigde Staten van Amerika. Recent werd nog een protestantse predikant uit zijn ambt ontheven, nadat hij meewerkte aan de HBO-serie We're here. In de serie reist een groep travestieten door heel de Verenigde Staten, waar ze met lokale bewoners een show opvoeren. Voorganger Craig Duke was te zien als travestiet in het programma. Het is duidelijk dat mensen meer problemen hebben met mijn deelname aan het programma dan dat ik er ik mij bewust van was", reageerde Duke.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

De Westerse samenleving is ziek, heel ziek. En veel kerken weten van gekkigheid niet meer wat ze moeten doen om deze nieuwe "Westerse levensstijl" te honoreren.