brand klooster Donetsk - oorlog Oekraïne Rusland
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 juni 2022 door Redactie

Rusland spaart kerken niet: Eeuwenoud houten klooster gaat in vlammen op

Een eeuwenoud houten klooster in het Oekraïense Donetsk heeft ernstige brandschade. De brand ontstond door Russische bombardementen, meldt CBN News. Drie monniken kwamen om het leven. "Niets is heilig voor hen", aldus Oekraïense journalist Agath Gorski.

De journalist doet verslag van de brand op Twitter. "Het houten Allerheiligenklooster van de Svyatogorsk Lavra in Donetsk staat in brand na Russische bombardementen! De Lavra komt uit de 16e eeuw. Dit is de tweede keer dat Rusland het gebouw treft. Dit is opnieuw een barbaarse daad van Rusland. Niets is heilig voor hen", schrijft Gorski. Ze plaatst bij haar tweet een korte video en een foto waarin te zien is hoe vlammen de houten toren van het klooster opeten.

Het klooster is een van de belangrijkste religieuze plekken voor Oekraïense orthodoxen. Het is gebouwd bij de Siverskiy Donets rivier. Het gebouw werd al eerder geraakt tijdens de oorlog. De treffer van afgelopen woensdag was het hardst. Bij het bombardement kwamen drie monniken om het leven. In totaal zijn er 113 Oekraïense kerken verwoest in de oorlog die sinds eind februari 2022 het Oost-Europese land teistert.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

"In totaal zijn er 113 Oekraïense kerken verwoest in de oorlog die sinds eind februari 2022 het Oost-Europese land teistert". En dan te weten dat de patriarch Kirill van de Russisch-orthodoxe 'kerk' de oorlog tegen Oekraïne goedpraat. Hoe is dat toch mogelijk?
Vakanties
Hier adverteren?