Joel Osteen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 juni 2022 door Patrick Goede

Abortusactivisten verstoren kerkdienst Joel Osteen; vrouwen kleden zich luid scheldend uit

Drie activisten voor abortusrechten onderbraken zondagochtend een kerkdienst in de Lakewood Church van Joel Osteen in Houston, Texas. Het protest was volgens CBN News een reactie op de uitgelekte conceptuitspraak van het Amerikaanse Hooggerechtshof waarin duidelijk wordt dat de rechtbank voorbereidingen treft om de historische Roe v. Wade-beslissing uit 1973, die het recht op abortus een grondwettelijke basis gaf in Amerika, teniet te doen. 

De actiegroep Rise Up 4 Abortion Rights plaatste zondagmiddag een korte video op social media over hun onderbreking van de diensten van de Lakewood Church. De video, opgenomen met een iPhone, legt het begin van Osteens boodschap vast waarin de gemeente gezamenlijk bidt.

Als het gebed eindigt, herhaalt de gemeente "In Jezus' naam" en gaat zitten terwijl Osteen tegen het publiek zegt: "God zegene u." Dan geeft de vrouw die gefilmd wordt direct voor de camera haar telefoon aan de man naast haar.

Ondergoed
In de video is te zien hoe het publiek gaat zitten, maar de vrouw blijft staan en trekt haar jurk over haar hoofd. "Het is mijn lichaam! Mijn f*****g keuze!", schreeuwt ze vervolgens terwijl ze zich naar de camera draait en groene handafdrukken op haar beha onthult met een groene bandana op haar ondergoed. 

"Het is mijn lichaam! Mijn keuze!" herhaalt ze, terwijl de video twee andere vrouwen laat zien die naast de vrouw zitten. Die doen ook hun kleren uit en beginnen te zingen: "Keer Roe om, hell no!" 

Op de video is te zien hoe de drie vrouwen uit hun stoel worden begeleid door leden van het beveiligingsteam van de kerk terwijl ze blijven zingen. De gemeente reageert daarop met een daverend applaus dat de drie vrouwen overstemd.

KHOU-TV meldde dat de vrouwen zich toen bij een dozijn activisten voegden die buiten het kerkgebouw protesteerden. 

Volgens de geposte video duurde de schokkende verstoring van de kerkdiensten in totaal ongeveer 43 seconden.  

Lakewood Church was nog niet bereikbaar voor commentaar.

Volgens de website van de pro-abortusgroep is de groene bandana een symbool van de abortusrechten die uit Latijns-Amerika kwamen. De groep roept op tot het strijden voor abortus.


Abortus
- Niets is progressiever dan de strijd tegen abortus
- Kees van Helden deelt bijzondere verhalen van vrouwen die niet voor abortus kozen
- Linkse partijen pleiten voor demonstratieverbod bij abortusklinieken; Schreeuw om Leven reageert
- Abortusdebat bewijst hypocrisie progressieve Dolle Mina's én conservatieve christenen
- Abortusdebat waait over naar Nederland: GroenLinks-Kamerlid haalt uit naar evangelicals
Meer over Abortus »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

R
Dit toont maar weer eens het anti-christelijke karakter van de abortusactivisten aan. Ze blameren met deze afgrijselijke actie vooral zichzelf. Het is een geestelijke strijd die moet worden gevoerd ter bescherming van het ongeboren leven. Door gebed, maar ook door (fatsoenlijke!) politieke actie en alertheid.