Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 juni 2022 door Redactie

Jeugdvoorganger vermoord door jihadisten: Oegandese kerk volledig platgebrand

Een jeugdvoorganger uit Oeganda is om het leven gekomen na een terroristische aanslag op de kerk waar hij werkte. 20 mei vielen islamitische extremisten Bukomero Miracle Centre Church aan. Daarbij werd Emmanuel Mugabi aangevallen met knuppels en messen. Zes dagen later is hij aan zijn verwondingen overleden, zo meldt Morning Star News.

De aanval op Miracle Center in Bukomero werd gepleegd door moslimextremisten. Volgens lokale bisschop John Assaph werd de jihadistische slogan "Allah akbar" geroepen door de aanvallers. "Ze vernielden ondertussen het gebouw. Vervolgens staken ze het gebouw in brand met benzine. De houten balken, plafondplaten, stoelen, Bijbels en andere voorwerpen in de kerk gingen in vlammen op", aldus Assaph.

Toen de Oegandese politie arriveerde bij de kerk was het al te laat. Ze vonden jeugdvoorganger Emmanuel Mugabi in een plas van bloed. Hij was zwaar verwond, maar nog wel in leven. Zes dagen later overleed hij dus alsnog, waarschijnlijk door een bloedprop die is ontstaan door de mishandeling.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Redactie

dat jullie hen EXTREMISTEN (BLIJVEN) NOEMEN is een BELEDIGING voor leden van de 'ideologie van de wreede', die NAUWGEZET de opdrachten uit hun handboek volgen en in praktijk brengen!

Het is NAMELIJK al 1.300 jaar DE beproefde en werkzame OPDRACHT/methode om in het "huis van de OORLOG" via MASSASLACHTINGEN een VERLAMMENDE ANGST in de harten van nog-niet-aanhangers van hun ideologie te stampen, zodat men in dat land binnen korte termijn de macht kan verwerven. Daarna wordt iedere inwoner VERPLICHT zich te onderwerpen aan hun ideologie!