Tampa LHBTI
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 juni 2022 door Redactie

Christelijke honkbalspelers weigeren dragen van LHBTI-symbool tijdens Pride-wedstrijd

Verschillende honkbalspelers van Tampa Bay Rays weigerden om speciale LHBTI-tenues te dragen tijdens de jaarlijkse LGBT Pride Night van het team zaterdag. Ze geven aan dat de viering van LHBTI-activisme in strijd is met hun christelijk geloof, aldus de Christian Post.

De spelers gingen gekleed in een speciaal pride-tenue. Er was een embleem met de regenboogkleuren van de LHBTI-gemeenschap op het shirt gemaakt voor alle spelers. Ook op de pet van de honkbalspelers werd het logo van de sportclub in regenboogkleuren afgebeeld. De meeste spelers droegen de thema-outfits, maar een aantal van hen gaf aan niet mee te doen met de actie vanwege hun christelijke geloof. 

De Pride Night werd georganiseerd tijdens een thuiswedstrijd van de Tampa Bay Rays tegen de Chicago White Sox. De avond is een van de LHBTI-activiteiten die het team organiseert in de pride-maand. Een deel van de inkomsten door de kaartverkoop van de wedstrijd werd gedoneerd aan een LHBTI-organisatie. Daarnaast konden supporters een pride-petje krijgen en werden er pride-vlaggetjes uitgedeeld.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Hier wordt nog gezegd lhbti activisme. In mijn optiek lijkt het er steeds meer op dat de lhbti een vorm van pastafarisme nastreeft. Heel tolerant totdat je er niet in mee gaat.