kerk lhbti
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 juni 2022 door Patrick Goede

Kerk huurt advertentieruimte theater voor waarschuwende tekst aan Pride event

Een kerk in Michigan zorgt voor ophef binnen de gemeenschap na het huren van een populair bioscoopbord waarbij onder andere Spreuken 11:2 wordt geciteerd: "Als trots komt, dan komt schaamte; maar bij de nederige is wijsheid." (KJV) De tekst is bedoeld als waarschuwing voor deelnemers van het 'Pride-event', die de LHBT-gemeenschap organiseert, dat meldt de Christian Post

The Old Theatre in Lowell, dat ongeveer 3.800 inwoners telt en ongeveer 24 kilometer ten oosten van Grand Rapids ligt, plaatste de Bijbeltekst op zijn voorgevel, die het regelmatig verhuurt voor reclame en ander gebruik.

Pastor Josh Langdon van Lowell's Bible Believers Church vertelde The Christian Post dat de kerk de advertentieruimte huurt om te protesteren tegen wat hij noemt een "extreme LGBT-agenda die volgens ons onbijbels is en schadelijk voor onze cultuur."

Negatieve recensies
"Het is een intense strijd waar wij als christenen tegen moeten strijden", meent Langdon. Volgens Langdon besloot de kerk het bord te huren toen ze hoorden dat het evenement na 2021 terugkeerde naar Lowell, wat destijds de eerste keer was dat de stad een LGBT Pride-evenement hield.

Afgelopen juni zei Langdon dat de kerk naar het evenement ging met Bijbelteksten en evangelietraktaten om 'tegen de beweging in te gaan'.

Omdat het Lowell Pride-evenement van dit jaar afgelopen zaterdag werd gehouden, huurde de gemeente vervolgens dus de advertentieruimte van het Oude Theater en plaatste de woorden uit Handelingen 16:31 op de ene helft en Spreuken 11:2 op de andere helft in de King James Version. Spreuken 11:2 luidt: "Als trots komt, dan komt schaamte; maar bij de nederige is wijsheid."

De teksten kregen veel kritiek van aanhangers van het pride-evenement. Velen van hen gingen naar de Facebookpagina van The Old Theatre om hun afkeuring te uiten, volgens Langdon lieten ze ook veel negatieve recensies achter op Google.

Niet verrast
Langdon zegt dat het niet de bedoeling van de kerk was om het theater in een kwaad daglicht te stellen. "Ik wist wel dat er mensen vanuit de LHBTI-gemeenschap zouden zijn die er van streek door zouden raken en ik verwachtte ook dat ze niet blij zouden zijn met de verzen, maar ik voel me slecht dat het theater opzettelijk besmeurd wordt. Het is triest om te zien hoe snel mensen dingen cancelen in deze cultuur."

Nicole Lintemuth, bestuursvoorzitter van Lowell Pride, vertelde de Christian Post in een e-mail dat het de missie van de groep is om "de diversiteit van de LHBTI-cultuur te vieren en een gemeenschap te creëren die veilig en inclusief is."

Na het zien van de Bijbelverzen op de theatergevel, zei Lintemuth dat ze "teleurgesteld maar niet verrast" was.

“West Michigan is een behoorlijk conservatief gebied. Velen van ons groeiden op met het idee dat 'haat de zonde, niet de zondaar' de minst wrede uitspraak van gelovige mensen was. Velen van ons hebben keer op keer gehoord dat we slecht zijn, een gruwel, iets dat vernietigd moet worden."

"Die taal is schadelijk en giftig, een religieus trauma oplopen is reëel voor velen in onze gemeenschap", voegde ze eraan toe. "De trots waarnaar verwezen wordt, is de trots om te denken dat wij als mensen meer kunnen weten dan God, of namens Hem kunnen spreken," zei Lintemuth. "Dat ze de tweede helft van het vers hebben weggelaten, over hoe nederigheid wijsheid brengt, is veelzeggend voor mij."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

S
Tegengeluid moet kunnen. Nuance ook.Vakanties
Hier adverteren?