kerk Oekraïne Rusland
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 juni 2022 door Redactie

Russische protestanten weigeren standpunt in te nemen tegen oorlog met Oekraïne

De Russische Unie van Protestants-evangelische Christenen (ROSHVE) neemt geen standpunt in tegen of voor de aanval van Rusland op buurland Oekraïne. Oekraïense protestanten deden een oproep aan hun Russische broeders en zusters om in opstand te komen tegen het oorlogsgeweld van president Poetin, maar een reactie van de ROSHVE blijft uit, aldus CNE News.

"We behandelen onze Oekraïense broeders met diep begrip, we ervaren ook pijn", aldus Sergey Rjakhovsky, hoofd van de organisatie. “We blijven voor hen bidden, maar er komt geen reactie, geen antwoord van onze kant; we gaan geen olie op het vuur gooien.”

Volgens de Oekraïense protestanten deed Rjakhovsky in een speech gegeven op 29 maart uitspraken die "ondubbelzinnig de oorlog steunen, gemotiveerd door christelijke liefde", meldt Russisch nieuwskanaal Tass. Het hoofd van ROSHVE legde uit dat hij met zijn boodschap wilde benadrukken dat "haat wordt overwonnen door liefde". Hij geeft aan nooit een oproep te hebben gedaan tot "moorden met liefde".

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

D
Oorlog is verschrikkelijk, voor beide zijden. in het Westen is de berichtgeving eenzijdig, er werd vanaf 2014 stelselmatig gruwelijk geleden door Russische inwoners van Donbask en Loehansk.Het Westen zweeg over deze moorden.Poetin is niet braaf, hij begon een oorlog tegenover een Soevereine Staat en schond daarmee het verdrag dat hij samen met de USA ondertekende om de Oekraïne als Soevereine Staat te erkennen.Wel verdrietig dat de Protestanten een onduidelijk signaal gaven.