Rutger Castricum
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 juni 2022 door Redactie

PowNed komt met docuserie over conservatieve refojongeren

Omroep PowNed komt binnenkort met een tweedelige documentarieserie waarin reformatorische jongeren een hoofdrol spelen. In het tweeluik, dat Refolutie gaat heten, volgt Rutger Castricum een aantal conservatief-christelijke jongeren.

De naam van het tweeluik komt voort uit een beweging op met name social media van conservatief-christelijke jongeren die stellen dat het tijd is voor een ‘refolutie’. Daarbij spelen conservatief-christelijke standpunten, zoals het weren van de regenboogvlag en het behoud van bijzonder onderwijs een belangrijke rol. Ook pro-life standpunten zijn erg belangrijk. In de docu verdiept Rutger Castricum zich in deze jongeren en hun beweegredenen.

Onder meer CVO-lijsttrekker Tom de Nooijer (voormalig SGP-raadslid) en Florian Pronk verschijnen in het tweeluik. Maar de programmamakers hebben geven ook ruimte aan twee jonge vrouwelijke refo’s die aangesloten zijn bij Sapientia, een netwerk van SGP-vrouwen dat de rol van vrouwen in de politiek wil vergroten. Verder worden een jong getrouwd stel en een pro-life groepering gevolgd.

Refolutie is te zien op vrijdag 17 juni en vrijdag 1 juni om 20:30 uur op NPO 3.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

S
Waarom niet de EO?

Powned gaat toch nooit een zuiver beeld geven?