Steven
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

03 juni 2022 door Redactie

Steven kwam tot bekering: “Ondanks mijn christelijke opvoeding, leefde ik in zonde”

“Ondanks dat ik met christelijke normen en waarden ben grootgebracht, kwam ik toch in een zondige leefstijl terecht”, dat vertelt de jonge Steven in een nieuwe video van Levend Geloof. Steven leefde naar eigen zeggen een tijd lang zonder God en zag niet in dat de dingen die hij deed, verkeerd waren. Op een zeker moment ontdekte Steven steeds meer en meer van de Bijbel en zag hij veranderingen in zijn leven optreden. Dat en meer komt aan bod in zijn bijzondere getuigenis.

“Hee, ik ben Steven. Ondanks dat ik met christelijke normen en waarden ben grootgebracht, kwam ik toch in een zondige leefstijl terecht. Ik kende een leven zonder God. Dat is eigenlijk best wel een tijdje zo gegaan.” Desondanks was Steven kerkganger en zong hij in de diensten altijd mee. “Maar ik begreep niet wat het evangelie was. Toen ik ouder werd, een beetje tijdens mijn tienerjaren, bleef die zondige leefstijl en groeide deze ook.”

“Tot het moment dat ik de Bijbel begon te lezen en ik daarin dingen ontdekte. Ik ontdekte discussies over de schepping maar ook over andere theologische onderwerpen, dat heeft wel iets met mij gedaan. Ik leerde steeds meer en ik las de Bijbel ook vaker. Meer en meer raakte ik ervan overtuigd dat de Bijbel waar is. Mijn leven begon te veranderen en ik zag ook echt bekering plaatsvinden. Ik stopte met de dingen die ik voorheen deed en ook normaal vond. Ik zag niet dat het verkeerd was, de Bijbel liet mij dat zien.”

Tenslotte leest Steven nog een gedeelte uit de Bijbel die voor hem veel persoonlijke betekenis heeft. “In Johannes 14 vers 6 lezen we: ‘Jezus zei tegen hen: Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven. Niemand komt tot de Vader dan door Mij.’ Deze tekst is mij altijd bijgebleven. Jezus is de enige weg tot God, andere wegen zijn er niet. In Jezus vinden we alles en dat wil ik ook als bemoediging meegeven. In Hem heb je alles wat je nodig hebt”, zegt Steven tenslotte.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen