diefstal kerk - DeSales Media Group
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 juni 2022 door Redactie

Inbrekers stelen gouden tabernakel ter waarde van 2 miljoen dollar uit kerk in Brooklyn

In de katholieke Sint Augustinuskerk in Brooklyn is vorige week ingebroken. Twee engelenbeelden werden onthoofd en de inbrekers namen een eeuwenoude, puur gouden tabernakel mee ter waarde van 2 miljoen dollar, meldt de Christian Post. "Het is verschrikkelijk", aldus de priester van de kerk, pater Frank Tumino.

De gouden tabernakel uit de 19e eeuw is volgens het bisdom van het New Yorkse Brooklyn niet alleen van "onvervangbare historische en artistieke waarde". De Rooms-Katholieke Kerk hecht ook grote waarde aan het religieuze voorwerp omdat hierin het brood van de eucharistie wordt bewaard. In de katholieke traditie wordt dit als werkelijk het lichaam van Christus gezien.

"De tabernakel is naast onze aanbidding een centraal onderdeel van onze kerk", vertelt Tumino. "Het idee dat een inbreker het allerheiligste deel van onze prachtige kerk heeft betreden en de moeite heeft gedaan om ons beveiligingssysteem te omzeilen is een afschuwelijke daad van respectloosheid."

De diefstal vond plaats tussen half zeven donderdagavond en vier uur zaterdagmiddag. Bij de diefstal maakten de inbrekers gebruik van zwaar gereedschap om het goud uit het altaar te bikken. De politie van New York is een onderzoek gestart om de inbrekers en de tabernakel op te sporen. Zaken als deze zijn echter moeilijk op te lossen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?