IZB en GZB
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

03 juni 2022 door Redactie

IZB en GZB motiveren nieuwe lidmaten om bij te dragen bij verspreiding evangelie

“Hee, wat mooi dat jij dit jaar belijdenis gaat doen en je daarmee wilt laten zien dat je gelooft” Dat is de gezamenlijke boodschap die IZB (Vereniging voor zending in Nederland) en de GZB (Gereformeerde Zendingsbond) in een YouTube-video voor nieuwe lidmaten heeft. Daarnaast spreken ze het verlangen uit dat steeds meer mensen God ontdekken, Jezus in hun leven gaan volgen en dat je omziet naar mensen die hulp nodig hebben. Missionair Werker Gerben Bremmer en Anneleen van Doorn zijn voorbeelden van mensen die op basis van hun geloof voor anderen klaarstaan en zo getuigen mogen van God. 

“Hee, wat mooi dat jij dit jaar belijdenis gaat doen en je daarmee wilt laten zien dat je gelooft”, zegt Esther van Maanen van de GZB. “Als IZB en GZB verlangen we ernaar dat steeds meer mensen, zoals jij, ontdekken wie God is. En we hopen dat meer en meer mensen Jezus gaan volgen in hun leven en omzien naar mensen die hulp nodig hebben. Daar laten we je wat van zien”, sluit Anne-Lize van Bochove (IZB) daarop aan.

“Hallo allemaal, wat tof dat jullie belijdenis gaan doen”, zegt Gerben Bremmer, Missionair Werker in Zwijndrecht. "Een paar jaar geleden heb ik God leren kennen. Op het moment dat je God leert kennen en je beseft hoeveel liefde Hij voor je heeft, wil je dat delen met de mensen om je heen.”

“En dat is wat we doen in Zwijndrecht. We wat doen is dat we hier mensen ontmoeten. Wat voor taal spreken zij? En wat voor cultuur hebben ze? Wat je ziet is dat in Nederland veel mensen 60 jaar terug een christelijke opvoeding hebben gehad, ze kennen het verhaal. Dat is onze context waaruit we zending bedrijven. Je houdt rekening met de taal die je spreekt, maar ook met de activiteiten die je uitvoert. In een volksbuurt als deze houden de mensen van linedance, bingo, kaarten en darten. Dat zijn dan ook activiteiten die we organiseren en waarmee we aansluiten op de cultuur van de ander.”

Naast de activiteiten die in Zwijndrecht gehouden worden, gaat Bremmer ook in gesprek met de mensen zelf. “Wat ik bij mezelf merk is dat ik graag over God wil vertellen, vertellen over de liefde van Jezus. Ik zou tegen je willen zeggen: vraag ook eens aan anderen of zij geloven in dingen en hoe zij er tegenover staan. Als je interesse toont in de ander, krijg je die vraag ook terug. Dan mag jij daar ook over vertellen.”

Het evangelie wordt niet alleen in Nederland gedeeld, maar ook wereldwijd. Een voorbeeld daarvan is Anneleen van Doorn. Zij werkt en woont in het land Nicaragua, gelegen in Centraal-Amerika. “Ik werk hier samen met veel tieners. In de wijk waarin ik woon, leven ontzettend veel mensen in gebroken gezinnen. Vaak ontbreekt er een opvoedfiguur, iemand die jou de skills en vaardigheden meegeeft die je nodig hebt in het leven. Daarom is het voor veel tieners dan ook moeilijk om door te zetten en om te gaan met bijvoorbeeld teleurstellingen.”

“Maar vaak is het voor hen nog veel moeilijker om iemand te vertrouwen. Door hier letterlijk een open deur te hebben, door met de tieners te kletsen, spelletjes te doen of te eten, hoop ik hen te helpen. Daarnaast praten we ook met elkaar over de dingen die moeilijk zijn, zoals het soms moeilijk kan zijn om vertrouwen te hebben in je studie. Maar we praten ook over God, we hebben een God die er altijd voor je is en je er altijd weer bovenop helpt. Zo probeer ik te getuigen van wie God is.”

Benieuwd naar de volledige video? Deze is hieronder te zien.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen