Emmanuel Ohene Boafo
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 juni 2022 door Patrick Goede

Louis d'Or winnaar enthousiast over zijn geloof: "Ik zie raakvlakken tussen geloof en theater"

Emmanuel Ohene Boafo is een gelauwerde toneelspeler die vorig jaar de prestigieuze Louis d’Or won voor de meest indrukwekkende, dragende mannelijke acteursrol van het theaterseizoen. Op Pinksterzondag vertelde hij bij Hour of Power meer over “zijn grote liefde” acteren en zijn geloof in God.

Emmanuel kreeg de Louis d’Or prijs voor de rol van Sea Wall in het gelijknamige theaterstuk. Hij speelt daarin de hoofdrol van een man die zich afvraagt waar God is in zijn leven. Emmanuel zelf twijfelt naar eigen zeggen niet aan de goedheid van God. “God heeft mij keuzes gegeven om naar links of naar rechts te gaan. Als ik er dan voor kies om naar links te gaan moet ik de consequenties van die keus dragen. Het is een zegen dat ik die keuze überhaupt kan maken.”

Emmanuel vertelt graag over zijn geloof aan een ieder die het maar horen wil. “Ik ben er trots op, ik wil dat de hele wereld erachter komt dat ik gelovig ben. Ik zie ook heel veel raakvlakken tussen het geloof en het theater. Net als dat je iedere zondag naar de kerk gaat, daar leef je van op. Dat is ook wat een theatervoorstelling teweeg kan brengen als het goed is, je maakt iets mee en je kan je herkennen in de verhalen die je hoort. Net als bij een preek op zondagochtend. Dat vind ik één van de mooiste dingen die er is, het vertellen van verhalen.”

Getuigenis
Emmanuel zou daarom ook graag de rol van Jezus willen spelen mocht dat op zijn pad komen. “Oh ja! Ik word er helemaal enthousiast van. Dat is toch één van de grootste verhalen die er is. Als je dát mag doen, het is ergens ook wel angstaanjagend. Hij is alles wat goed is.”

"Ik was geen lieverdje en wilde alles opgeven voor mijn droom, dan liepen we soms echt te schreeuwen tegen elkaar"

Emmanuel gaat naar een Ghanese kerk en geniet intens van de kerkdiensten daar. “Je hebt een kerkdienst van twee uur en door middel van liederen kun je elkaar daar ontmoeten. In het begin gaat dat rustig maar op een gegeven moment komen de worship songs, waarbij je God gaat aanbidden, daarna is er ook de mogelijkheid tot het geven van je getuigenis. Welk getuigenis ik zelf zou geven? Dat ik dankbaar ben voor mijn gezondheid en dat ik hier bij Hour of Power mag zitten. Mijn droom van het acteren is uitgekomen en God heeft echt laten zien dat Hij er is. Ik heb het echt aan Hem te danken.”

Pinksterwens
Hij had met zijn vader dikwijls woordenwisselingen over zijn verlangen om full time toneelspeler te worden. “Het is toch één van de meest onzekere beroepen die er bestaan. Ik was geen lieverdje en wilde alles opgeven voor mijn droom, dan liepen we soms echt te schreeuwen tegen elkaar. Toen ik de Louis d’Or won zat mijn vader wel in de zaal en heb ik zijn invloed op mijn leven meegenomen in mijn toespraak.”

Tot slot deelt Emmanuel zijn favoriete Bijbeltekst met de kijkers. “Dat is Spreuken 18:21: ‘Op de tong liggen zowel dood als leven, wie aan één van beide de voorkeur geeft zal de vruchten daarvan plukken.’ Dit is voor mij fundamenteel. Omdat ik het heel belangrijk vind wat mensen zeggen en doen. Al het onrecht dat er gebeurt begint ook met woorden. Omdat ik steeds heb gebeden en gesproken over mijn droom, het feit dat het dan allemaal gebeurt, dat we nu ook dit gesprek hebben, dat is groots. Als we gaan begrijpen hoeveel kracht die woorden hebben denk ik dat we andere woorden zullen gebruiken. Mijn Pinksterwens is dan ook dat iedereen zal geloven dat Gods beloften uit zullen komen.”

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

D
Zondag j.l. deels misgelopen. Prachtig, dit interview nog eens in zijn geheel te kunnen beluisteren!