Zuid-Koreanen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 juni 2022 door Patrick Goede

Zuid-Koreaanse christenen bidden vijf dagen lang om geestelijke herleving in Amerika

Vijf dagen lang bidden honderden voorbidders uit Zuid-Korea om een opwekking in Amerika. P. Douglas Small, leider van de nationale gebedsbeweging Project Pray moedigt kerken in het hele land aan om hun eigen gebedsbijeenkomsten van 1 tot 5 juni te houden. "Laten we de Amerikaanse kerk nederig dienen met gebed", laat CBN News optekenen bij monde van één van de Zuid-Koreaanse voorbidders Aaron Park.

"Ze zullen van kust tot kust en van grens tot grens naar steden komen om 's ochtends, 's middags en 's avonds te bidden", zei P. Douglas Small, voorzitter van Project Pray, dat de "America's Prayer Meeting" organiseert.

Small moedigt kerken in het hele land aan om in die tijd, met als hoogtepunt Pinksterzondag 5 juni, hun deuren te openen voor gebed. "We vragen kerken om hun deuren te openen en op te roepen tot gebed. Om gebedsbijeenkomsten te houden. Geen predikingsbijeenkomsten, maar gebedsbijeenkomsten om te bidden voor deze natie, voor opwekking en spiritueel ontwaken," zei hij.

Billy Graham
De twintig teams van voorbidders zijn verbonden aan de World School of Prayer in Seoul, Zuid-Korea. De voorbidders bezoeken Amerika op de 49e verjaardag van Billy Grahams 'crusade' in 1973 in Seoel. De historische gebeurtenis trok meer dan 3 miljoen mensen, van wie ongeveer 75.000 hun leven aan Christus gaven. Koreaanse christenen zeggen dat het de koers van de natie veranderd heeft.

“Na de kruistocht brak de gebedsopwekking uit in veel verschillende kerken in Zuid-Korea. Zelfs een opwekking brak uit en kerken begonnen te groeien”, aldus Aaron Park, uitvoerend directeur van de World School of Prayer. “Door de gebedsopwekking en kerkgroei bracht God ons zegen, economisch en geestelijk.”

Nu keren de kleinkinderen van die opwekking dus terug om Amerika een spirituele boost te geven. "We beseffen dat het tijd is dat we onze geestelijke schuld aan Amerika gaan terugbetalen met gebed, dus laten we de Amerikaanse kerk nederig dienen", vervolgt Park.

Op 29 mei zond Project Pray een speciale uitzending uit genaamd "America's Prayer Meeting" van het Billy Graham Archive and Research Center op de campus van de Billy Graham Evangelistic Association in Charlotte, North Carolina. Het centrum is een plaats waar mensen van over de hele wereld kunnen komen om de verslagen en geschiedenis te bestuderen van Billy Graham en hoe God zijn organisatie gebruikte om opwekking te brengen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?