ds. A. Voorwinden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 mei 2022 door Jeffrey Schipper

CGK Urk (Maranatha) hoopt op komst ds. A. Voorwinden

De christelijke gereformeerde Maranathakerk in Urk hoopt op de komst van ds. A. Voorwinden (foto). In de Maranathakerk is één van de predikantsplaatsen vacant in verband met het emeritaat van ds. H. Korving. Ds. Voorwinden is sinds 2016 woon- en werkzaam als gemeentepredikant in 's-Gravenzande. Onlangs bedankte ds. A. D. Fokkema (Kerkwerve) voor een beroep uit de Urker Maranathakerk.

Ds. P. W. J. van der Toorn denkt de komende weken na over een mogelijk vertrek uit Bunschoten. De christelijke gereformeerde predikant is beroepen door de Dorpskerk in Nunspeet, nadat gemeenteleden meer stemmen op hem uitbrachten dan op ds. A. Voorwinden ('s-Gravenzande).

W. P. de Hek is binnen de CGK sinds kort beroepbaar. De kandidaat heeft een beroep ontvangen van de christelijke gereformeerde kerk in 's-Gravendeel. Deze gemeente is vacant nadat men vorig jaar afscheid nam van ds. H. Raveling. Hij aanvaardde toen een beroep van samenwerkingsgemeente De Verbinding in Hilversum (CGK-GKv).

De samenwerkingsgemeente (CGK-GKv) in Veendam-Wildervank heeft een beroep uitgebracht op kandidaat J. C. van der Vecht. Deze gemeente zoekt een dominee nadat ds. A. M. Postma een paar jaar geleden naar de gereformeerde kerk (vrijgemaakt) in Nijkerk-West verhuisde.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen