homoseksualiteit
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 mei 2022 door Redactie

Mozaiek organiseert avond voor ouders van LHBTI+ kinderen

Wat doe je als ouder als jouw kind uit de kast komt als homo, lesbiënne, biseksueel of transgender? Ouders gaan hier verschillend mee om. Sommigen voelen wel iets aankomen, maar stoppen het liever weg. Anderen gaan juist pro-actief het gesprek aan met hun kind. Toch kan de mededeling of het moment waarop voor ouders als een verrassing komen. De vraag is natuurlijk: wat is het beste voor jouw kind? Vanavond (31 mei) organiseert de bekende evangelische gemeente Mozaiek033 een GROW-avond hierover.

Marcel en Lydia Zimmer schrijven liederen voor zowel volwassenen als kinderen en geven concerten voor jong en oud, waarin ze op een laagdrempelige en feestelijke manier zingen over de liefde van God voor iedereen. Zij spreken tijdens de GROW-avond over dit onderwerp: “Hoe reageer je? Wat moet je hiermee? En vooral: hoe nu verder? Met twee van onze drie kinderen uit de kast delen wij deze avond graag ons verhaal met jullie, onze zoektocht naar wat God hierover zegt en hoe wij als ouders en als gezin hiermee omgaan. Erover praten en luisteren naar elkaar is zo belangrijk, en dat hopen we deze avond met jullie te kunnen doen.”

Zij nemen hun toehoorders in hun reis met betrekking tot dit onderwerp. Ook zal een aantal mensen van de Love2Meet hun persoonlijke verhaal delen gevolgd door een panelgesprek met ouders van LHBTI+.

'We spreken in de kerk over een God die onvoorwaardelijk van mensen houdt', meldt Mozaiek33. 'In de praktijk vinden we het als christenen lastig om dat uit te dragen. Met name voor LHBTI+’ers voelt de door de kerk gepresenteerde liefde van God juist erg voorwaardelijk. Wat moet er gebeuren voordat LHBTI+’ers daadwerkelijk volledig geaccepteerd worden en volwaardig mee mogen doen in de kerk? Met deze vragen houdt de Love2Meet LHBTI+ groep zich bezig. Onze bijeenkomsten staan in het teken van verbinding, elkaar opbouwen en bemoedigen. Maar ook in het teken van simpelweg ontmoeten en elkaar leren kennen. Kortom, een groep die ruimte biedt voor zowel het ernstige gesprek als de ongedwongen gezelligheid. Onze groep is heerlijk all-inclusive, en bestaat zowel uit alle kleuren van de LHBTI+ community als uit hetero allies met een warm hart voor een inclusieve kerk.'

Belangrijk onderwerp voor iedere christen
Het is geen geheim dat homoseksualiteit een heet hangijzer is in christelijk Nederland. De laatste jaren worden in christelijke media steeds vaker persoonlijke verhalen gedeeld om mensen hiervan bewust te maken. CIP.nl sprak eerder met Geja van Reenen over de coming-out van haar zoon. Toen haar zoon uit de kast kwam reageerde zij met de woorden: "Ik zal altijd van je houden." En als christelijke LHBTI'er Johan Verweij richtte zich door middel van een open brief tot gelovige ouders met een homoseksuele zoon of dochter. 'Onze homoseksualiteit voelt voor ons niet als een keuze. Het is wie we zijn en dus zit er geen aan- of uitknop op', schreef hij.

De avond is een initiatief van de Love2Meet LHBTI+ en vindt plaats op dinsdag 31 mei in theater Streams Breede Beek, Kloosterstraat 3, 3861 AC Nijkerk. Inloop vanaf 19.30 uur. Het programma start om 20.00 uur. Klik hier voor meer informatie.


Homoseksualiteit
- 5 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten accepteren
- John was een gewilde spreker in christelijk Nederland; totdat hij homo bleek te zijn
- 7 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten afwijzen
- Christen en homo: het leidde bij Johan tot een posttraumatische stressstoornis
- Omgaan met homogevoelens: vijf verschuivingen in onze manier van denken
Meer over Homoseksualiteit »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

E
Waar Gods wil is, is Gods weg.
Vakanties
Hier adverteren?